загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому 7 лютого, у день Григорія, треба зробити якомога більше добрих справ, але менше базікати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Варто бути обережніше зі словами, бо вважається, що все, сказане 7 лютого, збувається.

Сьомого лютого відзначають день святителя Григорія Богослова, його вважають одним з прабатьків християнства. Він жив в III столітті нашої ери.

Григорій мав видатні здібності, але також отримав прекрасну освіту – він навчався у школах Кесарії Палестинської, Олександрії та Афінах. В Афінах він познайомився і зблизився з Василем Великим. Вони дружили все життя.

Коли Григорію виповнилося 26 років, він прийняв хрещення. Повернувшись додому, він довго відмовлявся від будь-якої громадської посади, віддаючись молитвам, роздумів про Бога і займаючись написанням натхненних пісень і слів. Григорій вважав, що час, проведений з Василем Великим в пустелі, найщасливіший у його житті. Проповіді Григорія настільки глибокі і поетичні, що багато фраз з них пережили століття і використовувалися для святкових співів.

У народі говорили, що настав Григор’їв день або прийшов Григорій-зимовказівник. Саме за погодою 7 лютого передбачали погоду в наступному році.

У цей день потрібно було робити добрі справи і згадувати про добрі справи інших. Але про власні добрі вчинки говорити, і тим більше хвалитися ними, було не прийнято, оскільки Господь і так все бачить.

Чим більше добрих справ зробиш у цей день, тим більше шансів на порятунок душі після смерті. А якщо хвалитися добрими справами, то вони не зарахуються. До того ж, вважалося, що таким чином можна наврочити сім’ю. Варто бути обережніше зі словами – вважається, що все, сказане 7 лютого, збувається.

Не можна 7 лютого стригти нігті, плюватися і стригти волосся. Якщо плюнув на землю, краще повернутися назад – прикмета свідчить, що шляху не буде.

Якщо хтось розлив 7 лютого молоко – варто чекати радісну звістку зовсім скоро.

Народні прикмети на 7 лютого:

  • Якою буде погода до обіду, такою буде грудень. За погодою після обіду судили про лютий наступного року
  • Сніг випав на Григорія – зима не буде далі суворою.
  • Якщо синиці 7 лютого весело щебечуть на подвір’ї – чекай сильних морозів
  • Яким є день 7 лютого до полудня, таким буде грудень і січень наступного року. Після полудня можна побачити, яким буде січень та лютий
  • Сильний снігопад – прикмета того, що буде рання осінь
  • Не можна хвалитися сьогодні добрими справами, інакше вони не зарахуються.

 

Джерело:
До списку новин