загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10-12 класів у містечках не буде

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Профспілка: закон про середню освіту дискримінує мешканців міст з населенням до 50 тисяч осіб, а також пенсіонерів.

Обурення Профспілки працівників освіти спричинила норма закону, відповідно до якої державні заклади загальної середньої освіти III ступеня (10-12 класи) дозволено створювати лише радам міст з населенням понад 50 тисяч осіб.

Профспілка освітян вважає неприпустимими норми закону щодо надання права створювати ліцеї – заклади загальної середньої освіти III ступеня – лише обласним радам та міським радам міст з населенням понад 50 тисяч осіб. Профспілка сумнівається, що обласні ради засновуватимуть ліцеї у містах з меншим населенням та в селах.

Ці нововведення призведуть до ситуації, що в жодному селі, селищі та місті з населенням до 50 тисяч, а таких міст понад 370, не буде закладів, які забезпечують надання повної загальної середньої освіти, – вважають автори профсіплкового звернення до спікера парламенту Дмитра Разумкова.

Закон містить низку інших проблемних положень, які потребують вилучення та врегулювання, – наголошують у профспілці освітян.

Окрім того, реалізація норм закону про обмеження права на роботу педагогів, які отримують пенсію за віком, призведе до звільнення до 1 липня 2020 року понад 70 тисяч вчителів, вихователів та інших педагогічних працівників, – розповів заступник голови Профспілки працівників освіти Сергій Романюк в ефірі програми «Право на голос».

На його переконання, звільнені у такий спосіб вчителі, яким запропонують річні контракти, можуть відмовитися від них та від роботи в школі взагалі, що спричинить кадровий колапс. Адже черги з молодих фахівців, охочих прийти їм на заміну, не спостерігається.

Ця професія непрестижна серед молоді передусім через принизливо низькі зарплати. Тому лише в столиці є 1300 учительських вакансій, –підсумовує Сергій Романюк.

За даними профспілки, у закладах загальної середньої освіти в Україні працюють майже 440 тисяч педагогів з яких:

16 відсотків (в окремих регіонах – до 30 відсотків) — це люди пенсійного віку.

 

Джерело:
До списку новин