загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Жінки мають право змушувати чоловіків одружуватися з ними: названо сприятливий день для весілля

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

29 лютого вважається сприятливим для жінок днем, в який вони мають право змушувати свого чоловіка одружитися з ними.

Так, високосні роки вважаються “роками наречених”. За давньою ірландською легендою, жінка уклала із Богом договір, що 29 лютого, раз на 4 роки, вона має право змусити чоловіка одружитися з нею. Якщо чоловік не погоджувався – його чекало покарання і невдачі. 

За переказами, таке право було запроваджено ще в п'ятому столітті. 

Відповідно до старої ірландської традиції, Св. Бригіта Ірландська була розчарована тим, що всі жінки, які не були черницями в 5-м столітті в Ірландії, повинні були чекати пропозиції від чоловіка, якої могло ніколи і не статися. Вона поскаржилася Святому Патріку, який згодом дозволив жінкам робити пропозицію чоловікам один раз в 4 роки, у високосний день. Ця традиція стала відомою як "Привілей жінок".

Пізніше його стали використовувати і в Шотландії. Згодом ця траиція поширилася  і на інші європейські країни.

А тому згодом з’явилась ще одна легенда про те, що одружуватись у високосний рік – це погана прикмета.

Чи можна одружуватися у високосний рік?

Твердження, що одружуватися у високосний рік не можна, можна почути і сьогодні.

На Русі високосний рік називався "роком нареченої". Нареченому заборонялося засилати сватів до коханої. А ось дівчина могла сама собі посватати майбутнього чоловіка.

За традиціями, відмовити дівчині було не можна. У зв'язку з цим нерідко чоловіки вступали в шлюб проти своєї волі. А, можливо, навіть і не по любові. Звідси і поширене повір'я, що весілля у високосний рік виллється в нещасливе сімейне життя.

Православна церква, в свою чергу, не має ніяких заперечень проти шлюбу у високосний рік. Можна і одружитися, і вінчатися. Адже вважається, що людей оберігає Бог, а не рік. Це актуально і сьогодні: якщо чоловік і жінка люблять одне одного, весілля не потрібно відкладати.

 

Джерело:
До списку новин