загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Забули" закласти кошти для українців: спливли скандальні деталі діяльності МОЗ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Український уряд заклав у бюджет на 2020 рік витрати на програму медичних гарантій в сумі 72 мільярди гривень. Це в три рази нижче гарантованої законом норми.

Про це свідчать офіційні дані.

Відповідно до законодавства, на реалізацію програми медичних гарантій щорічно повинні виділятися кошти в розмірі не менш ніж 5 відсотків валового внутрішнього продукту України.

Однак, в 2020 році витрати Міністерства охорони здоров'я за бюджетною програмою "Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення" передбачено на рівні 72 млрд - це на 153 млрд менше, ніж вимагає закон.

Таким чином уряд заклав до бюджету витрати, які в 3 рази нижче гарантованої законом норми.

Крім того, в Міністерстві охорони здоров'я існує дебіторська заборгованість за програмою "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру", по якій централізовано купуються ліки.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили тарифи на медпослуги: деталі

Станом на 1 січня 2020 року, цей борг збільшився на 0,5 млрд.грн і становить 7,7 млрд. При цьому 6,5 млрд гривень на ці потреби було закладено в бюджеті ще 2019 года.То є, в лікарні та інших медичних установ, яке не вдалося ліків із засобів, за які не платять другий рік поспіль.

 

Джерело:
До списку новин