загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Жити 100 років заради житла: в Раду внесли нереалістичний законопроєкт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проєктом пропонується позачергово забезпечити житлом осіб, взятих на облік до 1 січня 1993 року.

На офіційному сайті Верховної Ради України з’явився проєкт постанови №2443/П «Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до статті 46 Житлового кодексу Української РСР щодо позачергового забезпечення житлом осіб, які взяті на облік до 01 січня 1993 року та проживають у житлі тимчасового призначення».

Метою проєкту є законодавче врегулювання питання щодо розширення переліку категорій осіб, які користуються правом на отримання житла поза чергою. Автором є представник правлячої фракції Андрій Клочко.

Зміни

Депутатам пропонують підтримати внесення змін до статті 46 Житлового кодексу Української РСР щодо позачергового забезпечення житлом осіб, які взяті на облік до 01 січня 1993 року та проживають у житлі тимчасового призначення (реєстр № 2443, який так само внесений представниками правлячої фракції у парламенті). 

Зокрема статтю 46 Житлового Кодексу Української РСР пропонують доповнити нормою про те, що поза чергою жиле приміщення надається: особам, які до 01 січня 1993 року взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, власного житла не мають та жилі приміщення у постійне користування відповідно до чинного Житлового Кодексу Української РСР їм не надавалися, які з незалежних від них причин не використали право приватизації житла з державного житлового фонду та проживають у житлі тимчасового призначення.   

Постановою також пропонується комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування доопрацювати законопроєкт з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Аспекти прийняття

Деякі експерти вказують на те, що законопроект є популістським, адже майже не залишилось людей, які більше 30 років очікують на житло, більшість із них вже придбали його самостійно. Деякі громадяни вже померли. 

Микола Шевчук
 
Джерело:
До списку новин