загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нові штрафи для водіїв та пішоходів: за що будуть карати українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Раді зареєстрували відразу кілька законопроектів, які суттєво посилять відповідальність і підвищать штрафи за порушення правил дорожнього руху як для водіїв, так і для пішоходів.

Останніх пропонують зобов’язати в темний час доби носити одяг зі світловідбиваючими елементами.

Як посилять покарання

Проект постанови про прийняття за основу цілого ряду законопроектів про дорожній рух вніс у Раду голова Комітету з питань правоохоронної діяльності, нардеп від «Слуги народу» Денис Монастирський. І ймовірність їх прийняття досить висока. Якщо це станеться, мінімальний штраф за найпоширенішим порушенням складе для водіїв 510 грн.

Зокрема, таке покарання буде застосовуватися за непристебнутий ремінь або відсутність мотошлема, якщо номерний знак автомобіля не освітлюється або водій говорить по телефону без гарнітури.

Швидкість:

Істотно можуть посилити покарання за перевищення встановленого швидкісного ліміту в населених пунктах (50 км/год) — аж до 3400 грн. Правда, поки законодавці пропонують збільшити розмір стягнення тільки за перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год. В той час як розмір штрафу за перевищення від 20 до 50 км не збільшиться і залишиться на рівні 255 грн. Якщо ж швидкість транспортного засобу не перевищує 69 км/год, водія штрафувати не зможуть.

«Але це вже буде підставою для зупинки та перевірки транспортного засобу», — говорить автоюрист Володимир Караваєв.

Ще одна важлива зміна — це обов’язок водія на вимогу співробітників поліції передати водійське посвідчення, реєстраційний документ на ТЗ і страховку інспектору для перевірки. Можливість уникнути передачі документів в руки інспектору у водіїв буде тільки у разі наявності посвідчення, реєстраційного документа і страховки у електронному вигляді. В такому випадку достатньо буде просто показати цікаву інформацію інспектора в смартфоні.

П’яна їзда:

Окрему увагу в документі приділено проблемі водіння в нетверезому вигляді, а також тим, кого суд позбавив права керувати транспортними засобами. І хоча штрафи «за п’яну їзду» залишаються на рівні 10 200 грн плюс позбавлення водійських прав на рік, то вже за наступні рази — крім дворазового штрафу — горе-водій ризикує отримати 10-15 діб адміністративного арешту. Якщо ж водія, якого суд тимчасово позбавив права керувати ТЗ, затримають за кермом, то, окрім іншого, йому доведеться сплатити штраф у розмірі 10 200 грн.

Більш того, парламентарії пропонують позбавити водіїв, які, будучи нетверезими, потрапили в ДТП, права піти від кримінальної відповідальності. Мова йде про примирення сторін, взятті на поруки і каяття.

Нові штрафи для водіїв та пішоходів: за що почнуть карати

Пішоходи:

Підвищені вимоги до виконання ПРАВИЛ дорожнього руху чекають і пішоходів. Зокрема, їх збираються зобов’язати при переході через дорогу носити в темний час доби світловідбиваючі елементи на одязі. За ігнорування цієї норми передбачено штраф у розмірі 51 грн.

«Така норма є в багатьох європейських країнах. Але я думаю, що в Україні пішоходи не будуть ставитися серйозно до такого вимогу. Зате до нього будуть ставитися серйозно суди, розглядаючи справи про ДТП з пішоходами, обов’язково будуть піднімати про це питання. Ми поступово відходимо від практики: пішохід завжди правий», — сказав Караваєв.

Крім того, законодавці пропонують істотно підвищити штраф за перехід дороги в недозволеному місці — до 255 грн, а якщо він при цьому буде в нетверезому вигляді, то до 510 грн.

 

Джерело:
До списку новин