загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійний фонд заборгував Держказначейству понад 49 мільярдів гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заборгованість Пенсійного фонду за наданими Держказначейством позиками у 2019 році на початок поточного року становила 1,1 мільярда гривень, прострочена заборгованість фонду за наданим у 2007-2014 роки позиках досягла 48,1 мільярда гривень.

Пенсійний фонд України заборгував Державної казначейської служби за позик на покриття тимчасових касових розривів, пов'язаних з виплатою пенсій, 49,2 мільярда гривень.

Про це повідомила голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз в ході публічного звіту про роботу служби у 2019 році.

Читайте такожУ Пенсійному фонді діра в 146 млрд грн: куди йдуть гроші

"Однією з найбільших проблем для Держказначейства залишається заборгованість Пенсійного фонду України за позиками на покриття тимчасових касових розривів, що утворилася в період з 2007 по 2014 роки, а також у 2019 році, і станом на 1 січня 2020 року становила 49,2 мільярда гривень", - сказала Слюз.

За її словами, тільки минулого року Держказначейство надало Пенсійному фонду на покриття тимчасових касових розривів, пов'язаних з виплатою пенсій, 118,7 мільярда гривень позик, з яких фонд погасив заборгованість минулого року в розмірі 117,6 мільярда гривень.

Таким чином, заборгованість Пенсійного фонду за наданими Держказначейством позиками у 2019 році на початок поточного року становила 1,1 мільярда гривень, прострочена заборгованість фонду за наданим у 2007-2014 роки позиках сягнула 48,1 мільярда гривень.

Як повідомлялося, середній розмір пенсії в Україні станом на 1 січня 2020 року склав 3082,98 гривні.

Бюджет Пенсійного фонду України на 2020 рік становитиме 448,61 мільярда гривень, з них 146,83 мільярда гривень - дефіцит фонду, який буде покриватися за рахунок коштів державного бюджету.

 

Джерело:
До списку новин