загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія не залежить від стажу: чого чекати українцям від ліквідації ПФУ і що це дало в Грузії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Скасування Пенсійного фонду може привести до "зрівнялівки" в пенсійному забезпеченні громадян на рівні прожиткового мінімуму.

Таку думку висловив колишній заступник глави Пенсійного фонду України Віктор Колбун.

За словами експерта, подібна ситуація існує в Грузії, де так звану пенсію за віком отримують жінки з 60 років, і чоловіки, яким виповнилося 65 років. Пенсія не залежить від стажу роботи, і становить з 1 січня 2020 року 220 ларі (трохи більше 70 доларів). Дещо більше належить громадянам віком понад 70 років, а також жителям високогірних районів.

Грузинська пенсія - це як раз та сама "зрівнялівка", яка представляє собою практично абсолютний прожитковий мінімум, на який, як зізнаються самі грузини, жити дуже складно, скоріше, можна тільки виживати. Крім того, багатьом пенсіонерам допомагають діти, якщо вони, звичайно, є, і якщо у них самих є достатні кошти.

Читайте також:  Роль держави та особиста відповідальність: як забезпечити гідну пенсію

Грузинська пенсія за віком порівнянна з української мінімальною пенсією, яка прив'язана до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. З січня 2020 року вона має становить 1769 гривень (за поточним курсом 72 долари).

Експерт нагадав, що з 2019 року в Грузії почала діяти також накопичувальна пенсійна система, яка ніяк не запрацює в Україні. Вона фінансується з трьох джерел - по 2% з місячної зарплати працівника на його персональний пенсійний рахунок відраховують сам працівник, його роботодавець, а також держава.

 

Джерело:
До списку новин