загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тепла зима вдарить по зернових: фермери чекають різкого подорожчання хліба

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Аграрії підрахували, наскільки менше зернових зберуть цього року, ніж зазвичай.

Погодні примхи нашкодять урожаю зернових, стверджують експерти. Снігу мало, а морози слабкі і нетривалі. І вже дають прогнози щодо того, скільки коштуватиме хліб. Стрибки погоди псують посіви озимих. У той же час, пророкують рекордний урожай інших культур.

Мінусова температура в Херсонській області лише п'ятий день. Морози незначні – лише кілька градусів нижче нуля. Майбутній урожай присипав сніг. А фермери хвилюються, адже такого покриву недостатньо.

Ганна Роздобудько, завідувачка лабораторією ТОВ "АгроАналіз Україна", міста Каховки:

"27%. З них 20% це вологість в'янення. Це і волога, яку ґрунт ніколи не віддасть рослині. Всього лише різниця 7% вологи, яку рослина може взяти з ґрунту. Це дуже низький показник для зернових культур".

Читайте такожУ Мінсоцполітики визнали, що чотири з п'яти пенсіонерів фактично живуть нижче прожиткового мінімуму

Через теплу зиму зернових зберуть на 10-15% менше, підрахували аграрії. Це за умови, що погода надалі не псуватиметься. У той же час радіють теплій зимі овочівники.

Вадим Дудка, генеральний директор компанії "АгроАналіз Україна":

"Наші овочівники, які вирощують озимі овочеві культури, як наприклад озиму цибулю, озимий часник, в цьому році в повному розумінні слова на коні. Перезимівля рослин відмінна і урожай буде чудовим".

Овочі дешеві, хліб дорогий. Це прогноз херсонських фермерів на 2020 рік. Лютий вже навряд чи виправить ситуацію. Незалежно від того, чи сипатиме сніг, чи грітиме сонце. Стримати ціни на борошно зможе тільки держава, якщо залучить резервні запаси зерна.

Українці стали витрачати на їжу менше, ніж раніше, але, за даними Держслужби статистики, витрати на продукти як і раніше становлять майже половину їх статку. І причина не в тому, що, як казав один ексміністр, "українці занадто багато їдять", а в тому, що ціни на продукти щоденного попитуу нас на рівні європейських, а то й вище.

 

Джерело:
До списку новин