загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Кабміні планують почати роботу з індексації пенсій з 1 квітня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Підвищені пенсії отримають 11 млн пенсіонерів.

В Кабміні гарантують виплату індексованих пенсій протягом року. Про це повідомила міністр з соціальної політики Марина Лазебна в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За її словами, з 1 квітня Кабмін планує почати роботу над цим питанням і протягом року 11 млн пенсіонерів отримають виплати.

"Я хотіла б запевнити наших пенсіонерів. Шановні наші пенсіонери. Близько 11 мільйонів пенсіонерів в цьому році обов’язково отримають індексовані пенсії. Це підвищення відбудеться протягом року. Ми розпочинаємо цю роботу вже з 1 квітня", - заявила Лазебна. 

Також чиновниця нагадала, що пенсії повинні бути підвищені на 11% в рік.

У той же час, вона пояснила, чому з 1 березня не відбулося перерахунку пенсій.

Лазебна зазначила, що для багатьох людей відсутність індексації була незвичайною, оскільки протягом декількох років пенсіонери отримували підвищення саме в цей день. Однак, за її словами, з 2017 року цю цифру 1 березня - прибрали. Чиновник вважає, що швидше за все, цю дату потрібно повернути.

Окрему увагу міністр звернула на нерівність пенсій, яка зараз є.

"Між виплатами людей, які пішли 2 роки тому, і 20 - велика різниця. Нам треба осучаснювати їх пенсії, тому що це несправедливо. Відповідно, і переіндексацію отримувати на різні суми: один - 2 тис, інший - до ста гривень. Ми це скорегуємо, підготуємо програму",- сказала Лазебна.

 

Читайте такожНовий уряд планує переглянути держбюджет - хоче підвищити пенсії

А ось у липні та грудні в Україні знову підніметься прожитковий мінімум і у зв'язку з цим буде проведена індексація всіх виплат і зарплат.

Нагадаємо, новий міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що першочергове завдання, яке зараз стоїть перед Міністерством соціальної політики України, - проведення індексації пенсій. 

Раніше новий глава Кабміну Денис Шмигаль пообіцяв провести індексацію пенсій у поточному році.

 

Джерело:
До списку новин