загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

До парламенту внесли законопроєкт про застосування російської мови як офіційної в роботі Верховної Ради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В парламенті зареєстрували проект закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо мови роботи №3084. Авторами стали народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський та депутат від «Опозиційної платформи – за життя» Олег Волошин.

Ним пропонується у статті Регламенту щодо місця проведення та мови ведення засідань Верховної Ради внести зміни. Так, мовою роботи посадових осіб Верховної Ради, на яких поширюється дія закону «Про державну службу», є державна мова. А народні депутати можуть використовувати російську.

Текст законопроекту розміщено на сайті парламенту.

Читайте також: Гроші від олігархів, надзвичайний стан і поради виправити народжуваність: що Зеленський сказав про коронавірус в Україні

«Відповідно до статті 10 Конституції Україні в роботі Верховної Ради може використовуватися російська та інші мови національних меншин України», – йдеться у запропонованих змінах.

Крім того, автори підкреслюють, що за потреби, Апарат Верховної Ради України має забезпечити переклад з мов національних меншин України на державну мову і навпаки.

«Народні депутати та інші особи, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну службу», на пленарних засіданнях Верховної Ради, парламентських слуханнях, в роботі органів Верховної Ради можуть використовувати для всіх видів виступів, передбачених у статті 32 цього Регламенту, мови національних меншин України. У такому разі за потреби Апарат Верховної Ради України забезпечує переклад з мов національних меншин України на державну мову і навпаки», – написано у законопроєкті.

У пояснювальній записці до законопроекту його депутати від «Слуги народу» та «ОПЗЖ», зокрема, зазначають, що оскільки у статті 2 Регламенту Верховної Ради встановлено, що мовою роботи парламенту України є державна мова, то в ньому «не реалізовано конституційні гарантії і норми щодо вільного розвитку, використання та захисту російської, інших мов національних меншин України». 

Більш того, вони наголошують, що необхідно врахувати, що «російська та інші мови національних меншин є рідними мовами або мовами спілкування для мільйонів громадян України, які мають такі ж самі конституційні права, як і, наприклад, україномовні громадяни, в рівній мірі з іншими сплачують податки, виконують свої конституційні обов’язки тощо».

Нагадаємо, 22 лютого Голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що ухвалення закону про українську мову заклало багато ризиків і анонсував дискусію щодо мовного питання та внесення змін у Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

10 грудня до парламенту України винесено на розгляд законопроєкт, яким передбачається скасування Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Законопроєкт передав у парламент депутат від провладної партії «Слуга народу» Максим Бужанський.

 

Джерело:
До списку новин