загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українців штрафуватимуть за порушення санітарних норм під час карантину

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо ж інфікування через недотримання відповідних правил стане причиною залибелі іншої людини - покарання становитиме від 5 до 8 років ув'язнення.

У законопроєкті про запобігання поширення коронавірусу йдеться про те, що для інфікованих передбачені спеціальні штрафи у випадку порушення ними санітарних норм, запроваджених в рамах карантинного режиму.

Відтепер хворим загрожує штраф за добровільне залишення місця обсервації - від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, та від 34 тисяч до 170 тисяч гривень для посадових осіб.

У випадку, якщо порушення умов обсервації призведе до інфікування інших людей, законопроект передбачає кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 тисячі гривень) або тюремне обмеження волі чи ув'язнення до 3 років. Якщо ж інфікування стане причиною загибелі цих людей - покарання становитиме від 5 до 8 років ув'язнення.

Читайте також:  Мін’юст пропонує обшукувати людей без рішення суду та ввести комендантську годину через коронавірус

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і розповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19)". За документ проголосувало 344 депутати.

Законопроєктом передбачено:

1. Здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг без застосування процедур, передбачених ЗУ "Про публічні закупівлі" для можливості оперативно реагувати на ситуацію.

2. Можливість стовідсоткової попередньої оплати за товари, роботи та послуги, що закуповуються для запобігання та боротьби з короновірусом.

3. Звільнення від сплати ввізного мита та ПДВ лікарських засобів та виробів медичного призначення, що закуповуються для запобігання та боротьби з короновірусом.

4. Надання можливості населенню працювати дистанційно в умовах карантину.

5. Заборона на проведення заходів державного нагляду та контролю на час здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням та боротьбою з короновірусом.

6. Вдосконалення законодавства забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення та про захист населення від інфекційних хвороб, зокрема, визначений порядок введення карантину, посилення контролю в'їзду та виїзду на територію України, порядок примусової ізоляції та самоізоляції.

7. Віднесення введення карантину до форс-мажорних обставин.

 

До списку новин