загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Донеччині оголошено підозру посадовцям, які розкрадали кошти вугільних підприємств

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Промовисте запитання: «Куди гроші діваються?», яке голосно задають шахтарі на періодичних акціях протесту, насправді є риторичним. Робітники, які працюють у вугільній галузі і часто потерпають від заборгованості по зарплаті, достеменно знають, що керівники шахт чи об’єднань, навпаки, не бідують. Інша річ, що спритники, незаконно збагачуючись завдяки різноманітним схемам, здебільшого уникають покарання. Втім, бувають і приємні випадки: на Донеччині оголосили підозру шістьом посадовцям у справі про завдання збитків трьом вуглевидобувним підприємствам регіону у розмірі понад 51 мільйонів гривень.

За інформацією пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, йдеться про розкрадання коштів державних вугільних підприємств «Мирноградвугілля», «Селидіввугілля» та «Шахтоуправління Південнодонбаське 1».

«У ході досудового розслідування встановлено, що у 2016-2018 роках група осіб організувала схему, якою фактично встановила контроль за державними закупівлями трьох державних підприємств: від відстеження потреб у закупівлях, формуванням умов тендерів, контактів з потенційними постачальниками до визначення очікуваної вартості закупівлі, переможців тендерів та контролю за розрахунками з ними. Під час відповідного дослідження антикорупційні органи встановили факти, що майже у 70 випадках закупівель договори на постачання отримувала лише одна компанія. Як наслідок, ці підприємства за три роки закупили товарів за завищеними цінами на загальну суму 174, 5 мільйона гривень, незаконно переплативши 51,17 мільйона гривень», – повідомили у САП.

Читайте такожУ Кабміні розповіли, коли пенсіонери отримають одноразову доплату

Службовцям державних вугільних підприємств – учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) КК України. Двом із них вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою і тепер вирішується питання щодо інших.  

Павло КУЩ

 

До списку новин