загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Завдяки чому українська економіка зростала у 2019 році: НБУ назвав основні драйвери

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Основним фактором зростання економіки України у 2019 році на 3,2% залишався внутрішній попит, як споживчий, так і інвестиційний.

Про це йдеться в коментарі Національного банку України.

Кінцеві споживчі витрати домогосподарств зросли на 11,9% після їх збільшення на 9,3% у 2018 році. Споживання підтримували насамперед значні темпи зростання заробітних плат і пенсій. Цьому також сприяли досить високі споживчі настрої населення, а також уповільнення інфляції.

Водночас споживання державного сектору зменшилось (на 4,9%). Це зумовлене передусім очікувано стриманою фіскальною політикою уряду в період пікових виплат за зовнішніми зобов’язаннями держави.

Читайте такожФінанси - також на карантині. Україні терміново потрібні мільярди доларів. Де їх взяти?

Вагомим фактором економічного зростання залишалася також інвестиційна активність. Валове нагромадження основного капіталу збільшилось на 14,2%, зазначили в НБУ.

Фізичні обсяги експорту товарів та послуг після незначного зниження у 2018 році помітно зросли у минулому році - на 6,7%. Утім, темпи зростання імпорту поступалися експорту. У результаті від’ємний внесок чистого експорту в зростання ВВП суттєво зменшився - до -0,4 в.п. порівняно із -2,3 в.п. у 2018 році, йдеться в коментарі.

  • Нагадаємо, українська економіка у 2019 році порівняно з 2018 роком зросла на 3,2%. У 2018-му цей показник був 3,4% (порівняно з 2017-м).

 

Джерело:
До списку новин