загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Субсидії поріжуть на 8,3 млрд гривень? Кабмін готує зменшення бюджету

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабмін пропонує Верховній Раді зменшити фінансування пільг і житлових субсидій на 8,3 млрд гривень.

Фінансування субсидій зменшать?

Кабінет Міністрів попередньо пропонує Верховній Раді зменшити фінансування пільг і житлових субсидій на 8,3 млрд гривень з 47,6 до 39,3 млрд гривень, хоча раніше Уряд збільшив на 50% соціальні нормативи при нарахуванні житлових субсидій на час продовженого карантину.

Про це йдеться в пропозиціях Кабміну, які обговорюються з керівництвом Ради і парламентських фракцій.

Зараз в держбюджеті-2020 на числі витрат Міністерства соціальної політики передбачено виділити на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого, рідкого побутового палива і скрапленого газу в грошовій формі 47,57 млрд гривень.

Читайте такожПенсіонерам тричі підвищать виплати: кому і скільки додадуть цієї весни

У пропонованих змінах передбачено виділити на ці цілі 39,3 млрд гривень.

Держбюджет-2020 передбачає скорочення на 7,5 млрд гривень, або на 13,6%, до 47,6 млрд гривень фінансування з бюджету пільг і житлових субсидій.

У середу, 25 березня, Кабмін збільшив на 50% соцнорматіви при нарахуванні житлових субсидій на час карантину, передбачив призначення житлових субсидій громадянам, які втратили роботу в період карантину, і заборонив в період карантину позбавляти громадян житлових субсидій.

Кабмін також має намір скасувати збільшення з травня з 15 до 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства норму плати за житлово-комунальні послуги при призначенні субсидії.

Також на індексацію пенсій і виплату пенсіонерам по 1000 гривень хочуть виділити 20 млрд.

 

Джерело:
До списку новин