загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рада дозволила лікувати COVID-19 незареєстрованими в Україні препаратами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який дозволяє використовувати в Україні незареєстровані, але рекомендовані офіційними органами низки країн (зокрема Китаю і США) ліки проти COVID-19.

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила законопроєкт №3268 щодо лікування коронавірусної хвороби COVID-19.

"За" проголосувало 312 народних депутатів за необхідних 226.

Цей законопроєкт, зокрема, передбачає можливість застосування в Україні незареєстрованих ліків, рекомендованих офіційними органами США, країн ЄС, Великобританії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю та Ізраїлю для лікування COVID-19, а також зареєстрованих в Україні ліків, які не призначено для лікування коронавірусної інфекції, але їхню ефективність довели в перерахованих вище країнах.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що загальноприйняті регуляторні підходи "не завжди дають відповіді на всі виклики, перед якими опиняється медична практика", особливо в умовах епідемії.

Читайте такожРинок землі відкриють з 01.07.2021 — прийняли Закон

"Тому розвинені системи охорони здоров'я (наприклад, Великобританія) у пошуках виходу із ситуації дозволяють застосування зареєстрованих лікарських засобів за показаннями, що не включені до затвердженої інструкції для медичного застосування (англ. off-label use)", – зазначили автори законопроєкту.

Наразі ліків проти COVID-19 немає. Як зазначає Всесвітня організація охорони здоров'я, низка засобів західної медицини, а також народних або домашніх засобів може сприяти поліпшенню самопочуття й полегшенню симптомів COVID-19, але препаратів, які дають змогу запобігти або лікувати це захворювання, поки немає.

На сайті Центрів із контролю і профілактики захворювань США вказано, що в Америці зараз випробовують ефективність під час лікування COVID-19 протималярійних препаратів хлорохін і гідроксихлорохін, а також противірусного препарату ремдесивір.

Про ефективність хлорохіну під час COVID-19 раніше заявляли французькі й китайські дослідники.

Один зі співавторів законопроєкту №3268, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький говорив, що Україна веде переговори про постачання ліків проти малярії для лікування COVID-19, зокрема, з Індією.

 

Джерело:
До списку новин