загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найбільші туроператори не повертатимуть гроші за скасовані подорожі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найбільші туроператори країни: “Join UP!”, “PEGAS Touristik”, “Coral Travel” та “TEZ TOUR” повідомляють, що карантин визнано форс-мажором, під час якого вони мають право не повертати гроші за тури.

Як альтернативу, яка дасть змогу не втратити витрачені кошти, пропонують перебронювання туру. Оплачені гроші за скасований тур компанії обіцяють зарахувати для придбання будь-якої іншої подорожі від цього ж туроператора.

Повідомляється, що рішенням Кабміну скасовуються тури з 17.03.2020 по 23.04.2020, проте деякі турфірми не повертають гроші за подорожі, які повинні відбутися після 23 квітня.

Два турагенти на умовах анонімності розповіли “LIGA.net”, що клієнти масово бажають скасувати тури, які припадають на травень–липень. Але компанії нікому не повертають гроші, а вмовляють туристів перенести на більш пізні дати.

Читайте такожПенсіонерам почнуть виплачувати по тисячі після внесення змін до держбюджету

Наприклад, “Coral Travel” звернулась з проханням до туристів, що замовили та проплатили тур, не наполягати на ануляції подорожі з поверненням сплачених коштів.

Форс-мажор не поширюється на дати поза межами офіційного карантину, але туркомпанії скористались нюансом обрахування штрафних санкцій. Туроператори змінили правила розрахунку суми грошей при скасуванні туру за ініціативою туриста. Компанії можуть не повернути туристу суму, яка дорівнює фактично понесеним витратам (ФПВ).

Співрозмовники “LIGA.net” розповідають, що сума ФПВ може складати до 100 % вартості туру незалежно від дати майбутньої поїздки. Тобто гроші можуть не повернути взагалі.  “”Coral Travel”, відповідно до Закону про туризм, завжди заздалегідь розраховується у повному обсязі з усіма постачальниками турпродукту”, — йдеться у повідомленні компанії.

Турагент пояснює, що головна незручність для клієнтів у тому, що розрахунок розміру ФПВ здійснюється в індивідуальному порядку після ануляції туру. Турист скасовуючи мандрівку, не знає розмір можливої компенсації від туроператора.

Раніше під час відмови від поїздки клієнтам поверталася повна або часткова вартість путівки, залежно від того, скільки часу залишилося до дати поїздки. Наприклад, “Coral Travel” за відмову за 30 днів до дня вильоту повертав суму з мінімальним штрафом 30 євро, від 15 до 29 днів — штраф 10 %, від 8 до 14 днів — 20 %, від 5 до 7 днів — 40 %, від 2 до 4 днів — 80 %.

Більшість туроператорів пропонують переносити поїздки на більш пізній період — до 31 жовтня 2020 року. Проте, у компанії “PEGAS Touristik” пропонують своїм клієнтам перенести терміни подорожей на інші дати у термін до 31.12.2021 року.

Державне агентство розвитку туризму підтримало туроператорів.

“У зв’язку з глобальним поширенням коронавірусної інфекції Державне агентство розвитку туризму рекомендує громадянам України звернутись до туроператорів із проханням перебронювати поїздки, які були заплановані на період дії карантину”, — йдеться у листі, якого агенція розіслала туристичним компаніям.

Окремо агентство рекомендує зупинити продаж нових турів з датою початку подорожі  раніше ніж 23 квітня 2020 року. Та попереджає, що термін заборони можуть продовжити  відповідно до епідеміологічної ситуації у світі.

 

Джерело:
До списку новин