загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Китай занижує дані про масштаб епідемії коронавірусу COVID-19 — розвідслужби США

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Китай занизив як загальну кількість випадків зараження, так і рівень смертності від інфекції.

Китай навмисне приховав масштаби спалаху коронавірусу COVID-19 в країні, занижуючи як загальну кількість випадків зараження, так і рівень смертності від інфекції. До такого висновку прийшли розвідувальні служби США у доповіді, представленому минулого тижня в Білий дім, повідомляє Bloomberg.

Інформатори агентства повідомили, що публічна звітність Китаю про кількість випадків захворювання і рівні смертності навмисно неповна. За їх словами, в доповіді робиться висновок про те, що китайські офіційні дані є підробленими. 

Як заявив у цьому зв'язку віцепрезидент США Майк Пенс, світ краще би підготувався до пандемії, якби Китай розповів про реальний стан речей. Водночас, координаторка команди Білого дому щодо реагування на спалах коронавірусу Дебора Біркс наголосила, що офіційна звітність Китаю бралася за основу для вивчення природи вірусу й розрахування моделей поширення хвороби в інших місцях світу.

Китай — не єдина країна з підозрілою публічною звітністю про коронавирусе, вважають американські політики.

"Західні чиновники вказали також на Іран, Росію, Індонезію і особливо Північну Корею, яка не повідомила ні про один випадок захворювання, як на ймовірні випадки заниження статистики. Інші країни, включаючи Саудівську Аравію і Єгипет, також можуть намагатися знизити свої показники", — пише агентство.

Читайте також: Три бунтарі: країни, де ігнорують коронавірус

У приховуванні відомостей про коронавирусе Росію звинувачували і британські ЗМІ, звертаючи увагу на демонстративне ігнорування ризиків зараження під час візиту Путіна в окупований Крим. КНДР, одна з найбільш закритих країн у світі, досі не давала офіційних коментарів про те, чи є випадки зараження на її території.

Україна також стикається з браком інформації про поширення коронавіруса, оскільки окупаційна влада в окремих районах Донецької та Луганської областей приховують статистику по зараженню.

 

До списку новин