загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

З квітня пенсійний вік для жінок підвищився на півроку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
З початку другого місяця весни жінки в Україні зможуть виходити на пенсію у віці 59 років і шести місяців, хоча до 1 квітня цей вік був на півроку менше - 59 років.

З початку другого місяця весни жінки в Україні зможуть виходити на пенсію у віці 59 років і шести місяців, хоча до 1 квітня цей вік був на півроку менше - 59 років.

Відбувається це в рамках пенсійної реформи 2017 року. У наступному року 1 квітня пенсійний вік жінок повинен піднятися до шістдесяти років.

Читайте такожПрацювати до смерті: підвищення пенсійного віку як об’єктивна необхідність

Не забуваємо про трудовий стаж. Його має бути не менше 27 років страхового стажу, тобто стажу роботи, з якої їх роботодавцями сплачувалися внески до Пенсійного фонду. Цей стаж також знаходиться в постійному дрейфування. З кожним роком ця цифра буде збільшуватися на рік, щоб досягти в результаті 35 років.

За даними з ПФУ, в разі якщо трудового стажу не вистачає, то на пенсію можна вийти пізніше, наприклад в 63 або 65 років. Мінімальний страховий стаж по досягненню 65 річного віку становить 15 років. Тому, тим, кому виповнилося 50 років, а трудова книжка не має записів, то саме час замислитися про офіційне працевлаштування.

Усього в Україні 11,3 мільйона людей, які отримують пенсію. Станом на 1 січня цього року середня пенсія становить 3082,98 гривні. На даний момент середня пенсія за віком дорівнює 3064 грн. Її отримують більшість - 75,4% пенсіонерів.

 

Джерело:
До списку новин