загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін заборонив експорт гречки до 1 липня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні в четвер, 2 квітня, ухвалив рішення заборонити до 1 липня експорт гречки на зовнішні ринки.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

Так, постановою «Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 № 1109» вводиться тимчасовий - до 1.07.2020 р. режим ліцензування і квотування експорту гречки і зерна гречки лущеного (без плодової оболонки).

Зокрема, встановлено нульовий обсяг квоти для зазначених товарів (за кодами згідно з УКТЗЕД 1008 10 00 00 і 1104 29 17 00). Відповідні зміни внесені в додаток 1 до Постанови 1109 «Обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню у 2020 році».

Читайте такожНаслідки коронавірусу: які продукти зникнуть і які подорожчають в Україні

Заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку (нагадаємо, що свої кордони для експорту гречки тимчасово закрили Білорусь, Росія і Казахстан).

Зараз ситуація на українському ринку є стабільною. Кабмін постійно на зв'язку з виробниками і ритейлерами, зазначили у відомстві.

«Україна вестиме переговори з головними країнами-виробниками зі зняття заборон з метою підтримки міжнародної продовольчої безпеки і відновлення нормальних умов міжнародної торгівлі. Також міністерство закликатиме українські аграрні підприємства збільшувати посівні площі під гречкою», - додали в Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення вивести з-під заборони роботу в період карантину всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів та кредитних спілок, а також дозволив аптекам працювати цілодобово.

 

До списку новин