загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Харчова сода поліпшить урожай при посадці цибулі: експерти розповіли, як використовувати соду в городі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Харчова сода може з успіхом застосовуватися на городі. Особливо її використання буде доречно при весняній посадці цибулі, вважають експерти.

Сода бореться з підвищеною кислотністю ґрунту, допомагаючи поліпшити розвиток рослин. Відомо, що кислий ґрунт перешкоджає нормальному розвитку кореневої системи рослин. Для того, щоб цей недолік усунути і отримати гарний врожай у підсумку, садівники рекомендують залужувати ґрунт для посадки не дорогими засобами — а розчином соди.

Читайте такожПосівний календар на квітень 2020: коли суворо заборонено садити і сіяти

Перед замочуванням цибулини потрібно злегка звільнити її від луски. Але повністю очищати від верхнього лушпиння можна.

Для того, щоб весняна розсада насіння цибулі добре набралася до літа, потрібно замочити цибулинки в розчині соди.

Для замочування підходить такий розчин: 1 чайна ложка соди на літр гарячої води (температура 45-60 С), в ній слід замочити цибулю на півгодини.

Щоб розчин швидко не охолов, ємність накрийте кришкою і укутайте в стару ковдру. Весь секрет відмінних результатів даного способу полягає в антисептичних властивостях соди, а також в температурі розчину. Замочування лука в соді сприяє збільшенню врожаю і перешкоджає стрілкуванню.

Також соду використовують для розкислення ґрунту. Її можна використовувати під час посадки цибулі замість золи або доломітового борошна. Лунки злегка посипають харчовою содою і відразу висаджують цибулю.

Обробка лука в содовому розчині перед посадкою це перевірений надійний засіб, який допоможе знизити ймовірність ураження хворобами і шкідниками, а також розкислити ґрунт.

За словами досвідчених городників, цей спосіб поліпшити якість річного врожаю.

 

Джерело:
До списку новин