загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українок змусили працювати довше: в якому віці жінки матимуть право вийти на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українським жінкам збільшили пенсійний вік, і з 1 квітня 2020 року вони змушені виходити на пенсію за новими правилами. Якщо раніше українки могли піти на заслужений відпочинок у 59 років, то тепер зможуть на півроку пізніше – у 59,5 років. Ще через 7 місяців вимоги щодо стажу знову будуть збільшені.

У Пенсійному фонді зазначають, що з 1 квітня 2021 року українки зможуть вийти на пенсію щонайменше в 60 років. Останніми, хто встиг вийти на пенсію в 55 років, стали жінки, які народилися не пізніше 30 вересня 1956 року включно.

Читайте такожНакопичувальне страхування тягне за собою зміну всієї пенсійної системи

Як відомо, пенсійний вік для жінок в Україні поступово підвищується починаючи з 2011 року. Кожного року вік виходу на пенсію збільшують на 6 місяців. Таким чином, до 2021 року пенсійний вік складатиме вже 60 років. Вік, в якому жінки будуть виходити на заслужений відпочинок, буде залежати від дати народження. В 59 років в поточному році вийдуть ті, хто народився пізніше 30 вересня 1960 року.

При цьому, страховий стаж, який дає право жінкам виходити на пенсію, зараз становить 27 років. У наступному році він досягне вже 28 років, а до 2028 року зросте до 35 років.

До 2028 року претендувати на повноцінну трудову пенсію зможуть лише ті жінки, які офіційно, з “білою” зарплатою і всіма пенсійними відрахуваннями пропрацювали не менше 35 років. Таким чином, якщо вам зараз 40 років, на сьогоднішній день у вас має бути вже як мінімум 15 років стажу, щоб через 20 років отримувати пенсію.

 

Джерело:
До списку новин