загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні буде достатньо хліба і хлібобулочних виробів навіть при різкому зростанні попиту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Додаткових обмежень на експорт зернових поки в Україні не планується, а недавнє зростання цін на пшеницю і хліб на внутрішньому ринку - тільки тимчасовий результат панічних настроїв у світі через пандемію коронавірусу Covid-19, зазначає уповноважений президента України із земельних питань Роман Лещенко.

"Зростання цін на пшеницю, як на внутрішньому, так і на світових ринках не є значним і цілком укладається в коридор сезонних коливань цін. Ми прогнозуємо, що залишок пшениці на кінець червня, тобто на кінець маркетингового року, буде на 21 % перевищувати прогнозований сукупний річний обсяг використання пшениці на внутрішньому ринку. А це означає, що в Україні буде достатньо хліба, всіх хлібобулочних виробів і зерна, навіть якщо буде різке збільшення попиту", - сказав він у коментарі.

Читайте такожУряд зобов'язав магазини, банки та аптеки видавати відвідувачам маски

Лещенко нагадав, що з кінця березня в Україні діє обмеження на експорт пшениці обсягом до 20,2 млн тонн в результаті відповідного меморандуму між учасниками зернового ринку і Міністерством економіки.

"Порушення експортерами умов цього меморандуму є підставою для введення Мінекономіки обмежувальних заходів з експорту зернових культур. Однак, за даними Мінекономіки, експорт відбувається в рамках дозволеного. На внутрішньому ринку відкрилися і станом на 1 квітня є 6,3 млн тонн при потребі у внутрішньому споживанні до кінця поточного маркетингового року 2,1 млн тонн, і необхідності в перехідні залишки 1,7 млн тонн. В результаті 2,5 млн тонн є для експорту протягом квітня-червня 2020 року, як і зазначено в меморандумі", - пояснив він.

 

Джерело:
До списку новин