загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стало відомо, як депутати хочуть здешевити продукти харчування: вони внесли законопроєкт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Депутати розраховують, що соціально значущі продукти можуть подешевшати приблизно на 10% за рахунок зменшення ПДВ.

Верховна Рада отримала законопроєкт № 3305 від 6 квітня 2020 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості продуктів харчування».

Спосіб зниження цін на продукти харчування запропонувала одна із депутатських груп.

Читайте такожМОЗ заборонить роботу всіх ринків у разі порушення умов карантину, - Ляшко

 

Головним Комітетом для законопроекту визначено Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. 

Текст законопроєкту поки що відсутній на сайті Верховної Ради, проте вже відомо, що мова йде про зміни до підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 Податкового кодексу України, в якому хочуть передбачити запровадження зниженої ставки податку на додану вартість у розмірі 7% за операціями, пов’язаними із постачанням основних продуктів харчування (відповідно до Закону України «Про прожитковий мінімум»).

Ініціатори законопроєкту вважають, що держбюджет від цього не втратить. Адже зниження цін призведе до збільшення обсягів продажу, а отже – і подальших надходжень до бюджету. При цьому соціально значущі продукти можуть подешевшати приблизно на 10%.

Для цього хочуть застосувати європейський досвід. Для здешевлення вартості продуктів харчування країни Європейського Союзу застосовують знижені ставки податку на додану вартість. Це передбачено відповідною директивою ще від 2006 року. Так, у Польщі і нині знижені ставки податку на додану вартість. Ставка для соціально важливих продуктів харчування там становить 5%, для решти – 8%. В Україні ж знижена ставка (7%) діє для ліків і медичних товарів.

 

Джерело:
До списку новин