загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Борщовий набір істотно подорожчав через закриття міжміського сполучення, - НБУ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Національний банк відзначає, що високими темпами дорожчають овочі борщового набору, крупи, особливо гречка, і цитрусові.

Про це свідчать дані НБУ.

"Зростання цін на окремі товари відображав підвищений попит, так і звуження пропозиції. Так, зростання цін на м'ясо і овочі борщового набору можна пояснити закриттям ринків і відсутністю міжміського сполучення (відповідно, зменшенням/відсутністю пропозиції з боку дрібних господарств)", - йдеться в ньому.

Читайте такожОдноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень пенсіонери та інші незахищені верстви населення отримають автоматично

До своєрідних індикаторів кризи належать гречана група і туалетний папір.

Також значно подорожчали продукти-"антисептики" - часник, цибулю, лимони.

Вказується, що ажіотажний попит на них спостерігалося і під час свинячого грипу (H1N1) 2009 року.

Однак і девальвація гривні також вплинула на зростання цін на продукти-"антисептики" (лимони і часник переважно імпортуються).

Як повідомлялося, в той час, як Кабінет Міністрів анонсував жорсткі заходи для недопущення зростання цін на продукти харчування та товари першої необхідності, які зіпсують плани спекулянтам і недобросовісним продавцям, їжа в Україні продовжує дорожчати.

 

Джерело:
До списку новин