загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мережі супермаркетів погодилися знизити торговельну націнку на продукти — Антимонопольний комітет

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Київські мережі супермаркетів повідомили про зниження торговельної націнки на продукти першої необхідності. Так вони виконують рекомендації Антимонопольного комітету (АМКУ).

Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

Знизити торговельну націнку на продукти першої необхідності погодилися мережі NOVUS, «Ашан», METRO, «Сільпо», BILLA, «АТБ-Маркет», VARUS, «ЕКО маркет», «Велика Кишеня», «Велмарт». Деякі із перерахованих мереж взагалі погодилися прибрати торговельну націнку на товари.

«Йдеться про окремі позиції по таких товарах як борошно, буряк, капуста, картопля, морква, різні крупи (зокрема гречка), цибуля, цукор, олія, макаронні вироби, молоко та яйця», — повідомив Хмельницький.

Відповідні рекомендації знизити торговельну націнку АМКУ надав цим мережам супермаркетів 8 квітня у відповідь на стрімке здорожчання продуктів після запровадження карантину.

«Що стосується розслідування справи за ознаками антиконкурентних узгоджених дій щодо одночасного підняття цін на продукти першої необхідності в Києві та області, то воно триває, проводиться аналіз отриманої інформації і вже є певні напрацювання», — додав голова київського відділення АМКУ.

Зокрема, Антимонопольний комітет опитує постачальників продуктів (їх близько 40) щодо завищення цін. Результати розслідування планують отримати вже у травні 2020 року.

Читайте також33 млрд грн на соціальні ініціативи влади. Де візьмуть гроші і чи справедливі доплати

НБУ: попри ажіотаж на продукти березнева інфляція буде низькою, за підсумками року ціни зростуть менш ніж на 10%.

Нагадаємо, що у лютому 2020 року у річному вимірі інфляція склала 2,4%, а за місяць ціни взагалі впали на 0,3%. Водночас після запровадження карантину у березні 2020 року ціни на деякі продукти у супермаркетах зросли на 50-60%.

 

Джерело:
До списку новин