загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Прем'єр-міністр обіцяє послаблення карантину в травні. Чи витримає економіка?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Моніторинг головних новин про бізнес та економіку в Україні.

На спеціальній сесії Верховної Ради обговорювався перегляд бюджету щодо надзвичайної ситуації з коронавірусом, який потроїть дефіцит до $11 млрд. Оскільки більшість економіки країни закрито на два місяці, податкові надходження скоротяться на $4,3 млрд. Витрати повинні збільшитися на $1,1 млрд, в основному для виплати вищих зарплат медичним працівникам, збільшення пенсій і оплати медичного обладнання. До $10 млрд у вигляді низькопроцентного фінансування може бути розблоковано за допомогою угоди з МВФ. Але невідомо, що Рада буде робити з 16 335 поправками, внесеними в ключовий законодавчий акт — «антиколомойський» законопроект.

 
 
 
З ростом інфляції в березні на рівні 2,3% в річному обчисленні Україна може завершити рік в цільовому діапазоні 4-6%, пише Олексій Блінов, керівник досліджень Альфа-Банку Україна. Попит зараз є слабким через коронавірусну економіку і низькі ціни на нафту і газ. Великий ризик зростання — якщо уряд друкує гроші, щоб покрити дефіцит нового бюджету через коронавірус. Блінов прогнозує, що низька інфляція в першому кварталі в Україні спонукає центральний банк знизити основну процентну ставку ще на 1%, до 9%. На 23 квітня в Національному банку України заплановано засідання щодо перегляду грошово-кредитної політики.
 
ДТЕК Енерго розглядає питання про припинення робіт Павлоградвугілля, найбільшого в Україні вугледобувного підприємства і роботодавця для 30 тис. шахтарів, повідомив «Інтерфакс-Україна» керівник ДТЕК Дмитро Сахарук. 1 квітня ДТЕК призупинив роботи на трьох інших гірничодобувних комплексах: Білозерськ, Добропіллявугілля і Жовтневий. Посилаючись на низькі ціни на енергоносії, ДТЕК Енерго оголосив 27 березня, що припиняє виплати боргів і починає переговори з кредиторами про реструктуризацію.
 
Україна завершила свій зимовий опалювальний сезон із запасами в 15,8 мільярда кубометрів — найвищий рівень за 30 років і вдвічі більше середнього рівня за останні п'ять опалювальних сезонів. Хоча європейські ціни на газ впали на 60%, очікується, що Україна буде купувати мало газу до початку наступного опалювального сезону наприкінці жовтня. Альфа-Банк Україна робить висновок: «Все це перетворює природний газ з причини щорічних макроекономічних труднощів, всього лише в невелику частку імпорту».
 
Міністерство інфраструктури попросило Кабінет міністрів затвердити виконувачем обов'язків генерального директора Укрзалізниці Івана Юрика, передає Liga Бізнес. З червня Юрик є членом правління державної залізниці, відповідальним за залучення інвестицій. Раніше він працював в UkraineInvest, Міністерстві фінансів і Blackstone.
 

Від редактора:

Справжнім завданням буде прийняття банківського законопроекту, який захистить інтереси 37 мільйонів українців проти інтересів Ігоря Коломойського і його ділових партнерів. Підсумки багато засвідчать про вектор руху України в 2020-х роках.

Джеймс Брук,

Головний редактор Ukraine Business News

 

Джерело:
До списку новин