загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За що українці зможуть не платити протягом карантину — мобільний зв’язок, кредити, штрафи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці висловлюють побоювання, чи вистачить їм запасів, щоб пережити карантин.

Багато українців висловлюють побоювання, чи вистачить їм запасів, щоб пережити карантин. У непростій економічній ситуації, яка склалася через стрімке поширення пандемії коронавірусу, влада пропонує певні рішення. 

Читайте такожПенсію нараховуватимуть по-новому

1. Заборонено невидачу вкладів банками

Національний банк, який 25 березня передав 14 банкам 130 млн доларів готівкою, пообіцяв жорстко реагувати на заяви клієнтів, яким банки не повертають вклади. Нацбанк наполягає на тому, щоб банкоматні і POS-термінальні мережі були заповнені готівкою. Також банки повинні подбати про безперервність роботи карт.

2. Замороження тарифів на мобільний зв'язок

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 27 березня рекомендував найбільшим мобільним операторам України залишити на час карантину без змін тарифи на мобільний зв'язок та інтернет. Рекомендація АМКУ є обов'язковою для виконання, про що повідомляється на сайті комітету.

3. Продовження "податкових канікул" і відстрочки по платежах

Верховна Рада 30 березня доповнила перелік податкових і соціальних змін, введених на період карантину, прийнявши закон №3275. Планові перевірки спочатку заборонили до кінця травня, а тепер продовжили заборону на їх проведення до 30 червня 2020 року. Ще на місяць продовжили скасування штрафних санкцій і пені за несвоєчасну або неповну сплату єдиного соціального внеску (ЄСВ), несвоєчасну подачу звітності. 

4. Тимчасове скасування штрафів і пені за кредитами

30 березня на позачерговому засіданні Ради 312 народних депутатів проголосували в другому читанні і в цілому законопроєкт № 3275, який вносить зміни у Податковий, Митний, Цивільний кодекси України, Кодекси законів про працю, про адміністративні правопорушення, у закони "Про зайнятість населення", "Про банки і банківську діяльність", "Про державне регулювання виробництва і обсягу спирту".

Щоб підтримати роботодавців та працівників вводиться відстрочка подачі звітів статистичної інформації в перевірчі органи, а в Кодекс законів про працю вноситься норма про гнучкий режим роботи і роботи вдома. Українці зможуть тимчасово не платити штрафи і пені за кредитами, взятими до 2017 року. Документ також забороняє банкам підвищувати процентні ставки за всіма кредитними договорами. А соціальні виплати завдяки новому закону будуть виплачуватися автоматично.

5. До кінця карантину скасували для ФОПів книгу обліку доходів

У Міністерстві цифрової трансформації України 1 квітня з посиланням на рішення Кабміну повідомили, що фізичні особи-підприємці на час дії карантину можуть вести облік доходів і витрат без використання книги обліку доходів. Головна умова – ведення книги повинно було початися вже після введення карантину.

6. Малозабезпечені пенсіонери отримають по "карантинній тисячі"

Українці, які отримують пенсію менше ніж 5 тисяч гривень, вже з наступного тижня будуть отримувати додаткову 1 тисячу гривень. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

7. Подовження строків виплат соціальної допомоги

Кабінет міністрів продовжив строки виплат соціальної допомоги без звернень громадян на період карантину і ще на один місяць після його закінчення. Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна за підсумками засідання уряду. Заяви та документи, необхідні для призначення соцдопомоги, можна висилати поштою.

Продовжуються терміни виплат таких видів держдопомоги:

-     малозабезпеченим сім'ям;
-     одиноким матерям;
-     на дітей, над якими встановлена опіка;
-     на дітей по хворобі і на дітей, яким встановлено інвалідність, однак потребують трансплантації органів, паліативної допомоги;
-     особам, які проживають з людьми з психічними відхиленнями;
-     внутрішньо переміщеним особам;
-     непрацюючим особам;
-     особам, які досягли пенсійного віку.

 

Джерело:
До списку новин