загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери, які вміють користуватися інтернетом та мають ЕЦП, можуть подати заяву до ПФУ щодо перерахунку пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українські пенсіонери зможуть подати до Пенсійного фонду України заяву про перерахунок виплат в електронному вигляді. Це дасть можливість добитися перерахунку пенсії і обмежити соціальні контакти під час карантину.- про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду на порталі електронних послуг.

Для цього отримувачу пенсій потрібно зареєструватися на порталі за допомогою електронного цифрового підпису, після чого виконати ряд кроків.

Читайте такожПенсійний фонд опублікував телефони гарячих ліній з питань COVID-19

ДОВІДКОВО: ЕЦП — це вид електронного підпису, отриманий в результаті криптографічного перетворення набору електронних даних. Такий підпис накладається за допомогою особистого ключа і перевіряється відкритим ключем.

Як отримати електронний підпис чи ЕЦП

Електронний підпис користувача виглядає так само, як і його звичайний на будь-який паперових документах. Або ж функцію підпису може виконувати умовне позначення, написане спеціальним шрифтом, який імітує написання “від руки” на листі віртуального документу.

Як це відбувається? Спочатку потрібно зареєструватися у провайдера послуги електронного підпису. Сервісів доволі багато і можливості вони пропонують різні. Тому просто необхідно знайти зручний для себе, який відповідатиме вподобанням щодо платіжної політики та зареєструватись. Зазвичай реєстрація стандартна: потрібно надати своє прізвище та ім’я, електронну пошту, створити власний пароль.

Створити підпис також просто. Сервіс запропонує ввести графічне зображення підпису власноруч (через курсор або інший маніпулятор), особливо вдало зобразити підпис вийде за допомогою сенсорної поверхні. В іншому випадку можна просто ввести своє ім’я та прізвище і система підбере спеціальний шрифт із завитками та іншими каліграфічними особливостями, ніби цей підпис дійсно відтворений власноруч. Після цього підпис закріплюється за користувачем в системі і готовий до використання.

Електронний цифровий підпис в свою чергу можна оформити безкоштовно в Акредитованому центрі сертифікації ключів при фіскальній службі (АЦСК) або ж за гроші (близько 100-200 грн) в будь-якій іншій уповноваженій організації.

Процедура реєстрації ЕЦП є різною для фізичних осіб, фізосіб-підприємців, самозайнятих осіб, юросіб, їх філій та представництв, органів держвлади і так далі. Для прикладу, щоб отримати електронний цифровий підпис фізичній особі потрібно надати копію паспорта, копію картки платника податків, а також реєстраційну картку зі згодою на обробку персональних даних.

Серед таких кроків:

– заповнення заяви на перерахунок пенсії;

– вибір способу інформування по кожному з етапів обробки заяви;

– вибір електронного чи паперового пенсійного посвідчення;

– додавання скан-копій документів, обов’язкових для заяви, а також тих документів, які користувач вважає необхідними.

Після завершення процесу формування заяви її потрібно відправити до Пенсійного фонду.

Середній розмір пенсії в Україні за станом на 1 січня становив 3083 гривні.

Нагадаємо, в травні 2020 року в Україні будуть проіндексовані пенсійні виплати. Перерахунок буде проведено із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої зарплати, з якої сплачуються страхові внески (1,11).

 

Джерело:
До списку новин