загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Заробітчан не вдасться утримати вдома

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україна не зможе утримати трудових мігрантів, які повернулися додому через карантин у Європі. Для цього немає державних програм підтримки працівників, як це роблять у Польщі, Румунії.
3189_1_ddea1.jpg (75.81 Kb)

“Передбачається, що частина працівників, які повернулися, піде працювати в агросектор. Наприклад, сезонна робота – збирати ягоди. Однак, щоб заохотити людей, роботодавці змушені самі придумувати локальні програми і фінансувати їх з власної кишені”, – говорить HR-експерт rоbota. ua Тетяна Пашкіна.

Дехто чекає відкриття кордонів, щоб повернутися на роботу в Європу. Розраховують отримувати таку ж зарплату, як до карантину.

“В Україні рівень зайнятості в середньому становить 58%, тобто внутрішній потенціал залучити працівників наші роботодавці мають. А ось чи користуються ним повністю – інше питання. Якщо заробітчани підуть працювати в агросектор і зросте попит на вакансії, то зарплати можуть знизитися. Ризикуємо втратити працівників, які не захочуть працювати на невигідних умовах”, – пояснює Пашкіна.

Читайте такожКілька країн ЄС просять Україну допомогти з сезонними робітниками – МЗС

За її словами, поки заробітчани не поспішають звертатися до центрів зайнятості. В Україні займаються справами, які раніше відкладали – ремонт, робота по господарству, відпочинок.

Зарплати в сільському господарстві такі:

•   продавці-консультанти отримують 7,5-14 тис. грн.,
•   оператори – 7-12 тис. грн,
•   механіки – 20 тис. грн,
•   комбайнери – 40 тис. грн,
•   різноробочі – 9 тис. грн.

“Є багато пропозицій для працівників без досвіду в якості продавців, касирів, операторів АЗС, кур’єрів, вантажників, водіїв”, – підкреслила Пашкіна.

 

Джерело:
До списку новин