загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як «психологія бідності» впливає на наше життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Психологиня проєкту "Одруження наосліп" Ірина Кириченко розповіла, що таке "психологія бідності" та який вплив вона має на наше життя.

"Психологія бідності – це спосіб мислення, який тримає людину у полоні власних переконань. Спостерігається постійне незадоволення власним життям, здається, що щастя прийде лише тоді, коли буде більше грошей, а отже і можливостей. Таке мислення не дає досягнути більш якісного способу життя", - зазначає Ірина.

Психологиня називає 4 звички, які притаманні людям з "психологією бідності".

Уникнення відповідальності. В нестачі грошей звинувачується країна, економіка, родина, роботодавці – всі, крім самої людини.  В той час, як вона сама сидить цілими днями в соціальних мережах, дивиться телевізор, при цьому ледь зводить кінці з кінцями.  Нестачу грошей та відсутність дій виправдовує тим, що в житті пощастило менше, ніж іншим.

Негативно налаштоване оточення. Люди з "психологією бідності" спілкуються з тими, хто у всьому бачить лише негативні сторони та осуджує тих, хто живе ліпше. Успішні люди у них викликають роздратування, адже весь час нагадують, що власне життя не склалося. Для підняття самооцінки знаходять у заможних недоліки, підіймаючи себе у власних очах.

Читайте такожПсихосоматика: як плаче тіло за невиплакані сльози

Зберігати непотрібні речі. Людина накопичує велику кількість речей та не може розлучитися зі старими та поламаними, які вже не використовуються. Вони зберігаються про всякий випадок.

Звичка жалітися на життя, не шукаючи виходів з ситуації. Жаліючись на власне становище, людина не застосовує жодних дій для зміни ситуації на краще.

Ірина Кириченко називає декілька показників, які допоможуть зрозуміти, що вам притаманна "психологія бідності":

"Ознака перша - здаватися, а не бути. Наприклад, ви берете кредит, щоб придбати нову модель смартфона, або на останні гроші купляєте закордонний тур, а потім півроку сидите на одній гречці. Це створення ілюзії, що все маєте, а життя насправді іншого рівня. Ознака друга – озлобленість. Злість та роздратованість виникає по відношенню до того, хто живе краще за вас. Ці почуття може викликати навіть подруга, яка придбала нову сумку. Ознака третя – заборона на бажання. Ви собі забороняєте щось хотіти, адже думаєте, що все одно не зможете цього досягнути".

Психологиня зазначає, що для боротьби з "психологією" бідності потрібно визнати, що щось йде не так,  що є проблема у власному мисленні, і розробити план, як деструктивне замінювати конструктивним. 

 

Джерело:
До списку новин