загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці зможуть отримувати по дві пенсії - Шмигаль

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет Міністрів України розробляє механізм впровадження обов’язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме паралельно з чинною солідарною. В результаті українці зможуть отримувати по дві пенсії.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Ми розмовляли з міністром соцполітики, пані Лазебною, яка є надзвичайно професійною та реальним спеціалістом в цій галузі, багато років над цим працює і була одною з ініціаторів закону про накопичувальну систему. В неї є напрацювання щодо запровадження якраз страхової пенсійної системи в Україні”, – розповів він.

За його словами, накопичувальні пенсії виплачуватимуть паралельно з солідарними (ті, що є зараз). “Коли ти виходиш на пенсію, то можна цей бонус відразу зняти, а можна його розтягнути в часі”, – пояснив прем’єр.

Читайте такожЧому пенсії від держави себе зжили і як накопичити самому: інтерв'ю з фінансовим консультантом Любомиром Остапівим

Варто зазначити, що накопичувальна пенсійна система зачепить тих українців, які наразі продовжують працювати. Після введення обов’язкової страхової системи вони повинні будуть частину своєї зарплати відкладати на “другу” пенсію, а досягнувши пенсійного віку, зможуть використовувати ці гроші.

“Але в найближчий перспективі ми зосереджені на бюджетній підтримці пенсіонерів. Вже є комплексна програма, і найближчим часом вона розпочинається з доплат пенсіонерам, яким 80+, по 500 гривень. Друге – це підтримка пенсіонерів виплатами по 1000 гривень. Третє – це індексація пенсій, яка встановлена законом, і це треба зробити. Бо це наш обов’язок – довести пенсії до адекватного рівня”, – запевнив Шмигаль.

Довідка:

Раніше депутати зареєстрували законопроєкті №2683 “Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення”, яким пропонувалось до наявної, солідарної, пенсійної системи додати ще одну – накопичувальну.

Експерти в цілому підтримують ідею запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення, оскільки це є світовим досвідом, і до того ж успішним, проте у них також є велика кількість питань і зауважень до запропонованого законопроєкту.

82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис. грн, що нижче фактичного прожиткового мінімуму.

 

Джерело:
До списку новин