загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії в травні підвищать не всім

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Підвищення пенсій у травні на 11% стосуватиметься не всіх українських пенсіонерів. В середньому, українці повинні отримати на 260 гривень більше, ніж отримували до цього. Мінімальна надбавка становитиме 100 гривень. Однак, в Пенсійному фонді заявили, що й цю суму отримають не всі.

Зазначається, що на 11% уряд підвищить розрахунковий розмір пенсії (те, що заробили), а не ту суму, яку за фактом отримують українці. Якщо на сьогоднішній день фактична пенсія вже вище розрахункової більш ніж на 11%, то в травні надбавки чекати не варто. Також підвищення не торкнеться тих громадян, які отримують пенсію по “спеціальним” умовам.

Ті українці, які виконали вимоги щодо стажу (30-35 років для жінок і чоловіків відповідно), з травня мають отримувати мінімальну пенсію 2100 грн. Доплата становитиме суму, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українці зможуть отримувати по дві пенсії. Кабінет Міністрів України розробляє механізм впровадження обов’язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме паралельно з чинною солідарною.

Накопичувальна пенсійна система зачепить тих українців, які наразі продовжують працювати. Після введення обов’язкової страхової системи вони повинні будуть частину своєї зарплати відкладати на “другу” пенсію, а досягнувши пенсійного віку, зможуть використовувати ці гроші.

Довідка Finance.ua:

  • З 20 квітня всім українським пенсіонерам, які отримують менше 5000 гривень, виплатять “коронавірусну” тисячу гривень. Серед українських пенсіонерів таких громадян 82,7%. Деякі з них отримали “бонус” до пенсії ще на початку квітня.
Джерело:
До списку новин