загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Евакуація навпаки. Словаччина, Чехія, Польща, Німеччина вимагають терміново повернути наших заробітчан

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Європейські партнери України просять Київ сприяти поверненню евакуюваних українців найближчим часом.

Держави, які були головним ринком праці для наших заробітчан до карантину, активно ведуть перемовини про повернення українців. За інформацією голови Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, у число таких країн входять Словаччина, Чехія, Польща, Німеччина, Фінляндія. До останньої минулого тижня вирушив перший чартер з 200 українцями, які працюватимуть у сільському господарстві. У Фінляндії переконані, що без цих робітників їхньому сільському господарству не впоратися з весняною посівною. Після прильоту всі працівники зобов'язані пройти двотижневий карантин.

Читайте такожНа заробітки під час карантину: українці можуть поїхати на роботу в Європу через Угорщину

За даними експерта, інші країни також активно зараз займаються організацією чартерів та оформленням документів для українців.

Василь Воскобойник робить припущення, що найближчим часом відкриється візові центри або ж самі країни, у яких раніше працювали українці, дозволять заїжджати нашим громадянам на роботу на особливих умовах.

Фахівець вважає, що після карантину глобальний ринок праці набуде більш регіональних рис. Але ця зміна лише на користь українцям, попит на яких значно виросте. Зросте також і кількість людей, які шукатимуть роботу за кордоном, адже економіка в Україні не запропонує їм потрібних доходів. Наприклад, година праці на полі у Фінляндії для працівника з України складає 8 євро за годину, а у Німеччині українці можуть розраховувати на зарплату 2-2,5 тис. євро. «Отже, трудова міграція буде збільшуватись», – робить висновок Воскобойник.

 

Джерело:
До списку новин