загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Повна темрява гірша, ніж пандемія". У Міненерго України назвали суму заборгованості населення за електроенергію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На тлі епідемії коронавірусу виникла криза неплатежів в електроенергетиці, побутові споживачі сприйняли заборону на відімкнення як можливість не платити за послугу, заявила в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.

Впродовж останніх місяців учасники ринку електроенергії накопичили великі борги, тільки заборгованість населення перед постачальниками становить 4,7 млрд грн. Про це під час онлайн-конференції "Європейської бізнес асоціації" заявила в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.

Борги побутових споживачів становлять левову частку заборгованості постачальників електроенергії перед "Укренерго" (5 млрд грн), це вже призвело до кризи неплатежів у всій галузі, сказала вона.

Читайте такожЯкщо не буде кредиту МВФ, Україна буде змушена зупинити всі соціальні виплати - нардеп Южаніна

За словами в.о. міністра, заборону від'єднувати боржників у період карантину споживачі сприйняти як можливість не платити за рахунками.

"Люди, ми все розуміємо, але потрібно сплачувати за ресурс, який ви отримуєте. Повна темрява ще гірша, ніж пандемія. Люди не розуміють, що електроенергія, цей цивілізаційний ресурс, у наших домівках є завдяки самовідданій праці усіх енергетиків. Але енергетикам потрібно сплачувати зарплатню, енергетичні компанії платять податки", – підкреслила Буславець.

20 березня парламент України ухвалив закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". На період карантину і місяця після нього введено заборону на відімкнення споживачів від комунальних послуг, а також нарахування штрафів і пені за затримання або несплату вартості цих послуг.

 

Джерело:
До списку новин