загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шулерські методи. Путін і компанія вважають громадян РФ клінічними ідіотами, яких можна переконати в чому завгодно

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

“Кремлівські” продовжують “радувати” публіку безсовісною брехнею про “гідні” доходи простих громадян. Ще зовсім недавно Путін розповів світові про те, що більшість мешканців РФ належить до середнього класу – до нього зарахували всіх, хто заробляє більше 17 тисяч рублів на місяць. І ось нове одкровення: відверто жебрацькі пенсії в РФ, виявляється, відповідають середньоєвропейському рівню.

Про це радісно повідомили фахівці Академії народного господарства і держслужби – РАНХиГС. Виявляється, вони піднатужитися і розробили нові індикатори для оцінки достатності пенсійного забезпечення, запропонувавши їх Мінпраці, який, зрозуміло, з радістю підхопив “інноваційну” систему підрахунків.

Раніше при оцінці розміру пенсій в РФ враховували так звані “старі” індикатори – наприклад, коефіцієнт заміщення пенсією втраченого заробітку. Але він, на думку невтомних дослідників з РАНХиГС, не дозволяють адекватно оцінити ситуацію з виплатами. Між тим, судячи за даними Росстату, цей коефіцієнт в РФ не досяг і 40%. Більш того, він чотири роки поспіль скорочується. Зате РАНХиГС пропонує нові індикатори. Власне кажучи, це навіть не індикатори, а досить абстрактні, воістину шулерські критерії, які можна оцінювати так, як забажає оцінювач.

Приміром, шулери з РАНХиГС пропонують оцінювати згладжування зміни доходу в періоди до і після виходу на пенсію, захист пенсіонерів від бідності, забезпечення балансу між рівнем пенсій і заробітних плат. Серед запропонованих індикаторів: рівень ризику абсолютної і відносної бідності; дефіцит доходів непрацюючих пенсіонерів щодо прожиткового мінімуму пенсіонера, а також 40%, 50% та 60% медіанного доходу у відповідному суб’єкті РФ. Загалом, якщо більшість громадян РФ з зарплатою в 17 тисяч рублів – це середній клас, то і пенсіонери в країні щодо цього доходу – дуже навіть не бідні люди, які можуть відчувати себе “європейцями”. Оскільки ситуація в РФ з точки зору заміщення доходу пенсіонерів відповідає середньому рівню по країнах Євросоюзу. Загалом, можете радіти – і громадяни, і пенсіонери.

Нові підходи РАНХиГС припускають також оцінку доходу пенсіонерів з точки зору того, що в РФ вважається межею бідності. Тобто, якщо дохід в 10 тисяч і менше – це бідність, то пенсія вище цієї суми – вже цілком собі нічого, і навіть може котируватися на рівні показників країн ЄС, навіть незважаючи на те, що в бідних країнах ЄС пенсія тримається приблизно на рівні тисячі євро, а Данії, приміром, становить 2,8 тисячі доларів в місяць. Обчислити різницю з россиянским розміром пенсії не складно – вона настільки велика, що порівнювати європейські виплати по старості з россиянскими, м’яко кажучи, дивно.

У РФ в 2020 році мінімальний прожитковий рівень пенсіонера становить 9311 рублів, а середній розмір страхової пенсії по старості – 15495 рублів. У Німеччині середня пенсія становить близько 800 євро на людину, при цьому в середньому на родину – 1,9 тисяч євро. Витрати сім’ї пенсіонерів у Німеччині становлять в середньому 80% від одержуваної пенсії. Тобто середній дохід німецьких пенсіонерів становить близько 65 тисяч рублів на місяць. А якщо врахувати, що в Євросоюзі ціни на бензин, газ та продукти зараз нижча, ніж в середньому у РФ, то говорити про однаково “гідному рівні доходів європейців і мешканців путінської РФ і зовсім безглуздо.

“Кремлівські” всерйоз вважають простих громадян клінічними ідіотами, яких можливо переконати в тому, що їх рівень доходів дуже високий і загалом не гірше, ніж який-небудь Франції або Німеччини. Притому, що путінські чиновники, депутати та інші “державні діячі” навмисно не бажають бути “середнім класом” на 17 тисяч рублів на місяць або отримувати “європейську” пенсію в 12 тисяч рублів. На яку аудиторію розраховані їх “переконливі” аргументи? Це загадка. Мабуть, на тих, хто живе біля телевізора, ніколи не заглядаючи в холодильник. Але якщо такі наївні громадяни та існували коли-то в РФ, то до теперішнього часу всіх їх давно звів у могилу лютий коронавірус.

 

Джерело:
До списку новин