загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні, 28 квітня - Радониця

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У вівторок другого тижня після Великодня, через день після Фоминої неділі (або Антипасхи), Православна Церква встановила день поминання покійних, перший після свята Пасхи.

Цей день називається Радоницею і вважається Великоднем для покійних.

У день Радониці християни символічно поділяють пасхальну радість про воскресіння Спасителя з членами Церкви, вже залишили цей світ. За свідченням святителя Іоанна Златоуста, це свято відзначалося на християнських кладовищах вже в давнину.

Етимологічно слово «радониця» сходить до слів «рід» і «радість», причому, особливе місце Радониці в річному колі церковних свят - відразу після Світлого пасхального тижня - як би зобов'язує християн не сумувати і не ремствувати з приводу смерті близьких, а, навпаки , радіти їх народженню в інше життя - життя вічне. Перемога над смертю, здобута смертю і воскресінням Христа, витісняє печаль про тимчасову розлуку з рідними.

Саме на Радоницю існує звичай святкування Пасхи на могилах покійних, куди приносять крашанки та інші пасхальні страви, де звершується поминальна трапеза і частина приготовленого віддається убогій братії на помин душі. Таке спілкування з покійними, виражене через прості побутові дії, відображає віру в те, що вони і після смерті не перестають бути членами Церкви Того Бога, Який «не є Богом мертвих, а живих» (Євангеліє від Матвія, 22:32).

Поширився ж в даний час звичай відвідувати кладовища в самий день Пасхи суперечить найдавнішим встановленням Церкви: аж до дев'ятого дня після Пасхи поминання покійних ніколи не відбувається. Якщо людина вмирає на Пасху, то її ховають за особливим великоднім чином. Великдень - час особливої ​​і виняткової радості, свято перемоги над смертю і над всякою скорботою і печаллю.

 

Джерело:
До списку новин