загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тетяна Павленко: «Вчителі-пенсіонери без роботи не залишаться»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно з новим Законом «Про повну загальну середню освіту», ухваленим Верховною Радою України 16 січня 2020 року, передбачається обов’язкове переведення вчителів-пенсіонерів на строкові договори.  

Джерело: начальник управління освіти і науки Бориспільської міської ради Тетяна Павленко.

Пряма мова Павленко: «До 30 квітня вчителі-пенсіонери міських закладів освіти будуть попереджені про підписання строкових договорів, де будуть прописані права й обов’язки сторін. Достроково розірвати такі договори керівники закладів не матимуть права».

Деталі. Павленко наголосила, що строкові договори мають бути підписані з усіма педагогами, які отримують пенсію за віком і виявлять бажання працювати далі. Але вчителі-пенсіонери, які приймуть рішення не переходити на строкову основу й не нададуть до 1 липня 2020 року письмову згоду на продовження нових трудових відносн, будуть звільнені керівниками закладів (п. 9 ч. 1 ст. 36 КЗпП). 

Читайте такожЧи законне припинення безстрокових договорів з вчителями-пенсіонерами?

Важливо. Після закінчення однорічного договору, наступні строкові договори можна укладати з вчителями-пенсіонерами терміном до 3-х років. Рішення про продовження співпраці директор закладу прийматиме самостійно. При переведенні вчителів-пенсіонерів на строкові договори, розмір їхньої зарплати буде збережений, оскільки вони обійматимуть ті ж посади, виконуватимуть той же обсяг робіт, збережуть відповідну кваліфікаційну категорію. (https://www.pedrada.com.ua/news/5442-mon-shchodo-vchitelv-pensonerv).

До теми. Закон «Про повну загальну середню освіту» ліквідує поняття «вічних директорів». Так, директор зможе перебувати на посаді не більше, ніж два терміни по 6 років в одному закладі. До 1 липня 2020 року директори шкіл, які перебувають на безстрокових трудових угодах, підпишуть строкові договори на 6 років (на 1 рік — для директорів, які отримують пенсію за віком) із можливістю брати участь у конкурсі на посаду директора.  (https://www.pedrada.com.ua/news/5442-mon-shchodo-vchitelv-pensonerv).

Джерело:
До списку новин