загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лише 9,4% українців хочуть, щоб їх дитина стала вчителем

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Більшість українців не хотіли б, щоб їхня дитина стала вчителем.

Про це йдеться у результатах опитування дослідницької компанії Kantar, що проведено на замовлення «Освіторії».

У ході опитуванням було досліджено думку 1000 респондентів з усіх регіонів віком від 18 до 55 років, які представляють міське населення України, що користується інтернетом.

Результати опитування свідчать про те, що більшість опитаних не хотіли б, щоб їхня дитина стала вчителем. На це запитання 49,9 % опитаних відповіли «ні», і лише 9,4% відповіли «так».

Читайте такожБарометр щастя: майже половина українців вважають свій рівень доходів недостатнім для нормального життя

Разом з тим, в «Освіторії» зазначають, що згідно з дослідженнями Varkey Foundation та OECD, в освітніх супердержавах рейтинг вчительської професії навпаки високий.

Наприклад, у Канаді 36% батьків заохочують своїх дітей ставати вчителями, а серед держав, де педагоги найбільше відчувають, що їх цінують — Сінгапур, Фінляндія, Нова Зеландія та Канада.

Цього року 83,2 % українців визнали, що вчителі важливі — і це на 3% менше, ніж торік.

Натомість зросла частка респондентів, які відзначили, що українське суспільство мало цінує своїх педагогів: 38,7 % проти 26,7 % минулого року. Цікаво, що на відміну від юнацтва, респонденти віком 30–40 років набагато частіше відповідають, що вчительська праця таки цінується.

 

Джерело:
До списку новин