загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Реальні доходи українців знизились через коронавірус - НБУ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У другому кварталі 2020 року знизились номінальні та реальні доходи українців.

Про це йдеться в “Інфляційному звіті” експертів Національного банку України.

У січні-лютому 2020 року середня номінальна заплата зростала високими темпами (16% р/р). Утім, вже в березні темпи її зростання знизилися до 12% р/р. Карантинні обмеження, швидше за все, позначилися на неформально зайнятих працівниках (у 2019 році рівень неформальної зайнятості становив 21%). Зокрема, про це свідчать результати опитування Info Sapiens, проведеного наприкінці березня, за яким 44% респондентів не отримали повністю або частково заробітну плату за березень.

Читайте такожУ кого пенсія більша, той отримає більшу надбавку – Ілля Несходовський про індексацію пенсій

Зростання пенсій на початку І кварталу залишалося високим (17% р/р), хоча в березні сповільнилося через ефект бази порівняння (торік у березні було виплачено частину одноразових доплат до пенсій та проведено індексацію пенсій). Зростання реальних наявних доходів у І кварталі залишалося високим, у тому числі внаслідок подальшого сповільнення інфляції.

Водночас, за прогнозами експертів, у ІІ кварталі 2020 року менші доходи від оплати праці будуть частково компенсовані збільшенням соціальних допомог.

“У ІІ кварталі 2020 року зростання оплати праці сповільниться як за рахунок повільнішого зростання середньої заробітної плати, так і за рахунок зниження кількості зайнятих. Однак заплановане розширення програм соціального захисту дасть змогу пом’якшити негативні наслідки кризи”, — йдеться в звіті.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин