загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скорочуєте працівників з робочими спеціальностями? Розкажіть їм про можливість знайти роботу в будівництві доріг

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Працівникам дорожньої галузі забезпечать мінімальну зарплату на рівні 9 тис. 670 грн на місяць та соціальні гарантії.

Цьогоріч у рамках національного проєкту «Велике будівництво» Україна залучає на дорожні роботи рекордні 112 млрд грн. Заплановано відремонтувати понад 6500 км доріг.

Для виконання амбітних намірів, дорожня галузь має залучити більше ніж 38 тисяч дорожніх спеціалістів, а також близько 120 тисяч працівників у супутніх галузях. Йдеться про розвиток ринку проєктувальних й інжинірингових послуг, матеріальне виробництво та компанії зі сфери обслуговування, адже очікується інтенсивний розвиток придорожньої інфраструктури.

Читайте такожТисячі киян залишилися без роботи через карантин, це катастрофа - "18 претендентів на місце"

Зважаючи на звільнення під час карантину, зокрема скорочення, нові робочі місця українцям вкрай необхідні.

Відтак Укравтодор разом з Урядом та Офісом Президента у партнерстві з robota.ua та Державною службою зайнятості створив проєкт «Дороги та робота».

Більш того, в присутності Президента України Володимира Зеленського відбулося підписання Меморандуму між Державним агентством автомобільних доріг «Укравтодор» та учасниками ринку щодо захисту прав працівників дорожнього господарства та створення нових робочих місць.

Меморандум передбачає:

-     офіційне працевлаштування для всіх працівників компаній дорожньої галузі,
-     забезпечення медичного страхування,
-     закріплення мінімальної заробітної плати для дорожніх спеціальностей на рівні 9 тис. 670 грн на місяць.

В. Зеленський зауважив: «Умова – забезпечення мінімальної заробітної плати для всіх людей, які будуватимуть дороги, — це дуже правильно. Як і медстрахування. Це зробить сферу будівництва доріг більш привабливою для працівників. Людям не треба буде їхати за кордон у пошуках роботи».

Голова Укравтодору Олександр Кубраков додав, що на сьогодні в дорожній галузі середня зарплатня становить 16-17 тис. гривень.

«Ми запрошуємо усі дорожні підприємства долучитися до проєкту «Дороги та робота» та долучитися до Меморандуму з Профспілкою працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України. Меморандум фіксує мінімальну заробітну плату дорожніх працівників на рівні 9 670 грн на місяць. Цей проєкт – ще один крок до ефективної та прозорої роботи галузі», — зауважив О. Кубраков.

Заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів повідомила, що ДПС щомісяця контролювати виконання меморандуму всіма учасниками, насамперед щодо зайнятості та рівня заробітних плат, а також сплати всіх податків.

«З підписанням цього меморандуму маємо надію, що ми зможемо кожного місяця показувати нові робочі місця з білою високою зарплатою і сплату податків компаніями», – прокоментувала вона.

Отже, 1 травня розпочав роботу онлайн-проєкт «Дороги та робота».

Вебпортал не тільки інформує про можливості працевлаштування для досвідчених фахівців, а й відповідає на запитання: «Як стати дорожником без досвіду роботи?».

Наразі налагоджено співпрацю з «Навчальним центром по підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації кадрів». В Навчальному центрі працівники дорожньої галузі здобувають професійно-технічну кваліфікацію, а також мають змогу підвищити її та перекваліфікуватися. В рамках проєкту користувачі можуть у доступній формі дізнатися про необхідні кроки для переходу в нову сферу. На думку засновників проєкту, такий підхід дозволить у кризовий період надати можливість кожному охочому знайти гарантовану оплачувану роботу у галузі з інтенсивним розвитком.

Знайти вакансію на онлайн-порталі «Дороги та робота» можна за трьома основними критеріями, а саме:

-    професією,
-    регіоном,
-    компанією.

Після вибору бажаної опції, користувач потрапить до блоків сайту robota.ua, розроблених спеціально для проєкту, де підрядні організації оперативно розміщують свої вакансії.

Генеральний директор robota.ua Микола Михайлов наголосив: «Ініціатива Укравтодору має величезне значення для відновлення економіки — близько 150 тисяч нових та вже існуючих робочих місць, які будуть задіяні в рамках програми «Дороги та робота», відкриють для українського ринку працевлаштування нові перспективи розвитку. А ми в robota.ua подбаємо про те, щоб кожна відкрита вакансія знайшла свого найкращого кандидата».

За інформацією Урядового порталу та Офіційного інтернет-представництва Президента України

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин