загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Продукти, якими заборонено годувати собак

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Собаки вимагають ретельного догляду від своїх господарів, зокрема, правильного підходу до вибору харчування. Раціон різних порід собак відрізняється. Хтось їсть виключно спеціальний корм, комусь дозволено домашні продукти, але є їжа, яка заборонена до вживання всім собакам. Господарям собак потрібно стежити, щоб їх вихованець категорично не з’їв що-небудь з цих продуктів, адже потім без походу до ветеринара не обійдеться.

Що не можна їсти собакам?

Шоколад

У складі шоколаду міститься речовина теобромін. У людей це речовина метаболізується дуже швидко, а у собак накопичується до токсичних концентрацій і викликає сильне отруєння організму. Першими ознаками отруєння шоколадом у псів є тремор і судоми. Для собак шоколад — це отрута. Якщо вчасно не врятувати тварину, то вона може загинути від передозування.

Читайте такожЯких собак не варто заводити, якщо не готові або не можете проводити з ними багато часу

Яйця

Сирими яйцями, які можуть бути джерелом зараження паразитами, собак категорично заборонено годувати. А ось що стосується варених яєць, то 1 яйце, 2-4 рази на тиждень, залежно від переносимості, вашому вихованцеві не зашкодить. Частіше годувати собак яйцями не варто. Це призведе до підвищеного газоутворення.

Цибулю і часник

Спеціально годувати собаку цибулею ви навряд чи будете, але активний пес може стягнути зі столу цибулю, щоб спробувати. Цього краще не допускати, адже речовини, що містяться в цибулі і часнику, небезпечні для здоров’я тварини. Така “дегустація” може призвести до блювання, слабкості, анемії.

Молочні продукти

Організм дорослої собаки не здатний переробляти молочку. Тільки цуценятам можна давати молоко, і те, невелику кількість. А у дорослих псів молоко викликає проблеми зі шлунком, діарею, і дуже часто алергію.

Виноград

Виноград і ізюм, навіть в якості ласощів, собакам давати не можна. Після такої їжі у них можуть навіть відмовити нирки. Як мінімум, у вашого улюбленця буде отруєння. Без допомоги ветеринара в цьому питанні не обійдеться, але краще уникнути таких наслідків.

Риба

Собак категорично не рекомендується годувати смаженою рибою. Варену або проморожену риба без нутрощів і голови деяким породам ще можна давати, але після консультації ветеринара. При такій обробці риби в ній гинуть небезпечні паразити, але зберігається більшість необхідних корисних речовин.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин