загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

День пам'яті та примирення, День матері та свято Героїв: На які дати варто звернути увагу в травні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Важливі дати і просто пам'ятні дати, про які варто пам'ятати у травні.

Розповідаємо про свята і просто пам'ятні дати, які нам принесе останній місяць весни. 

8 травня - День пам'яті та примирення 

З 2015 року в Україні щороку відзначають День пам'яті та примирення. Пам'ятна дата завжди випадає на 8 травня - річницю капітуляції нацистської Німеччини у 1945 році. Метою урочистих заходів є гідне вшанування подвигу українського народу, його внеску в перемогу антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні та вияв шани всім борцям проти нацизму". 

9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Державне свято і вихідний день в Україні, який офіційно відзначають 9 травня починаючи з 2016 року. Прийшов на зміну радянському святу "День Перемоги", який відзначали в СРСР, а потім і в незалежній Україні до 2015 року включно.

Донедавна в цей день влаштовували мітинги і військові паради із салютами та культом радянських воєначальників, головною ідеєю яких було показати військову міць. Тепер же публічне використання комуністичної та нацистської символіки в Україні заборонено, а паради і салюти змінили скорбота за загиблими і згадка історії не бойових дій, а конкретних людей.

10 травня - День матері

Свято, що відзначають щороку другої неділі травня, не є державним, але з року в рік дедалі більше українців планують цей день заздалегідь, намагаючись привітати найріднішу людину по-особливому, не так, як в інші дні року.

Історія його встановлення дуже цікава й заплутана, але сенс простий: шанування жінки-матері, яка в нашій країні вважається берегинею роду, її великої самопожертви та любові.

16 травня - День Європи

Свято встановлено з урахуванням стратегічного курсу України на європейську інтеграцію указом президента від 19 квітня 2003 року і відзначається щороку третьої суботи травня.

Цього дня українці, зокрема, святкують єдність з іншими європейськими країнами.

В Європі ж свій день відзначають 9 травня.

23 травня - День Героїв

Щорічне свято, встановлене на честь українських вояків - борців за волю України, насамперед лицарів Київської Русі, козаків гетьманських часів, повстанців, українських Січових стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

День Героїв - це своєрідний день пам'яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу і незалежність рідної держави, це свято величі духу українських вояків - борців за волю України і символ незборимості української нації.

Читайте такожСпека з заморозками і посуха з дощами: синоптики попередили про аномальну погоду в травні

У сучасному вигляді відзначають 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи відбуваються протягом усього тижня, на яке припадає свято.

Що ще будемо відзначати

Крім цього, на травень припадає понад десяток професійних і трохи менш популярних міжнародних та всесвітніх свят, зокрема:

7 травня - День радіо;
8 травня - Міжнародний день Червоного Хреста;
18 травня - Міжнародний день музеїв і День науки;
19 травня - День пам'яті жертв політичних репресій, Всеукраїнський день працівників культури;
20 травня - День банківських працівників і Всесвітній день метролога;
24 травня - День слов'янської писемності та культури;
25 травня - День філолога;
26 травня - День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження;
29 травня - Міжнародний день миротворців ООН;
31 травня - День Києва.

Чим багатий церковний календар

Є одна дуже важлива дата, про яку обов'язково слід пам'ятати наступного місяця. Це Вознесіння Христове. 

На сороковий день після Пасхи (у 2020 році - це 28 травня) християни східного обряду відзначають двунадесяте свято - Вознесіння на Небо Господа Ісуса Христа, або, як його ще називають, Вознесіння Господнє. Вознесіння завершує спасіння Христа після смерті та відродження. У духовному аспекті це свято надії на зустріч із Господом під час Його другого пришестя.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин