загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кацман: Невиплата медикам доплат свідчить про те, що державна система не працює

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Сьогодні держава нагадує "шагреневу шкіру", яка постійно зменшує свої обов'язки"

Самі депутати, терміново скликавши сесію, прийняли закон про підвищення для лікарів, але тепер це не виплачують! Це означає, що не працює держава.

Про це під час включення в ефірі на телеканалі ZIK заявив політичний експерт, заслужений журналіст України Володимир Кацман.

"Який сенс для лікарів має те, хто винен у невиплаті їм надбавок? Чи це уряд, чи на місцевому рівні чиновник? Вони не отримали гроші. Хоча є закон, самі депутати, терміново скликавши сесію, красиво піарячись на цьому, я взагалі дивуюся, як вони гімн не заспівали і руку на серце не поклали, прийняли підвищення для лікарів. Але не виплачують! Це означає, що не працює держава. От депутати свою роботу зробили, як вони кажуть, уряд свою роботу зробив, місцеві органи влади кажуть, що це вони свою роботу зробили, а центр не зробив. Всі зробили свою роботу, а результату – нуль. Тоді не працює держава", – наголосив Кацман й додав, що сьогодні держава нагадує "шагреневу шкіру", яка постійно зменшує свої обов’язки.

Читайте такожПсихіатрія в глухому куті. Чи переможе здоровий глузд?

"Тоді у мене виникає питання, а навіщо ми платимо податки такій державі? Я ні в якому разі не закликаю до несплати податків, це не так. Я закликаю нас всіх задуматися над роллю держави, яку вона виконує за наші податки", – підкреслив експерт.

Також Володимира Кацмана дивує, що держава не може попіклуватися про тих, хто збудував Україну, та ветеранів, які її захищали.

"Якщо на пенсію люди виходять вимирати, а не їздити по світу, як це було у пенсіонерів цивілізованих країн, то тоді це неправильна держава", – сказав Кацман.

Як відомо, з початком збільшення хворих на коронавірус уряд пообіцяв медикам, які працюють з захворілими на COVID-19, нарахувати надбавки до заробітної плати у розмірі 300%. Проте рішення про виділення коштів Кабмін ухвалив на позачерговому засіданні 24 квітня.

Однак вже 4 травня лікарі Київської клінічної лікарні № 8 вийшли на протест через відсутність надбавок, зокрема й тим, хто працює з хворими на коронавірусну інфекцію.

Це не перший протест лікарів вказаного медзакладу — вони виходили на мітинг 30 квітня. Медики відмовляються працювати за зарплату у 3-5 тисяч гривень в умовах пандемії.

Також на протест вийшли і у Тернополі лікарі швидкої допомоги підстанції №2.

У МОЗ повідомили, що зробили усе необхідне для забезпечення анонсованої надбавки. На переконання очільника відомства, затримують виплати на місцях, і пообіцяли вирішити питання.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин