загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи продовжуватимуть карантин після 22 травня: відповідь прем'єра

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет Міністрів України схвалив продовження карантину до 22 травня, хоча з послабленнями. Наступне питання, яке цікавить українців – чи закінчиться карантин 22 травня і чи буде він продовжений надалі. Відповідь вже надав прем'єр Денис Шмигаль.

Зараз Україна перебуває на піку захворюваності, а останній тиждень показники нових випадків залишаються сталими. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зауважив, що офіційно карантин продовжили до 22 травня, але це не кінцева дата. Карантин можуть продовжити і після неї, якщо епідситуація погіршуватиметься.

У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищила або була рівною до кількості тих, хто захворів, – підкреслив Шмигаль.

Читайте такожЗеленський: Нинішні показники дозволяють планувати пом'якшення карантину

За словами прем'єра, уряд наразі працює над термінами і умовами впровадження кожного з 5 етапів послаблення карантину.

Послаблення карантину після 11 травня

Початок процесу виходу з карантину назвали Днем "К", він в Україні настав 11 травня. Цей день символізує початок першого етапу виходу з карантину, а загалом таких буде 5.

У перший етап знято значну частину обмежень, зокрема для представників малого і середнього бізнесу.

Послаблення карантину в Україні: що відкриють і дозволять:

-  парки і сквери;
-  салони краси і перукарні;
-  літні майданчики кафе і ресторанів;
-  роботу нотаріусів та юристів;
-  заклади побутового обслуговування громадян;
-  музеї і бібліотеки;
-  тренування для професійних команд на закритих базах;
-  стоматологічні кабінети;
-  сервіси обслуговування побутової техніки;
-  відновлення діяльності суб'єктів господарювання, яка не передбачає прийом відвідувачів.

Щоправда, не усіх областях карантин послабили однаково. Для тих регіонів, де ситуація з коронавірусом гірша, застосовують адаптивний карантин. Наприклад, у Чернівцях з 12 травня не відкриють речових ринків, салонів краси і стоматологій. У Львові загальне послаблення заходів перенесли на 15 травня.

Коли ситуація в Україні та світі стабілізується

Раніше прогноз щодо цього робив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, найоптимістичніший прогноз передбачає стабілізацію життя після пандемії на кінець літа – початок осені.

У Європейському Союзі те, що я чую від колег – там прямо радять своїм не планувати літні відпустки поки що. Тобто, не замовляти готелі, не бронювати квитки. Нині немає певності, що це спрацює, – заявив Кулеба.

Резюмуючи він підкреслив, що в цілому динаміка поширення коронавірусу ще цілком не вивчена. Тож не можна знати, коли ситуація стабілізується.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин