загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В уряді прозріли: в бюджеті грошей немає не тільки для медиків, а й для безробітних

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато хто пам'ятає скандал, коли в уряді виявили, що медикам не вистачає коштів на анонсовані тим же урядом соціальні доплати. Так ось, як з'ясувалося, вони не одні такі. Грошей не вистачає і на анонсовані урядом виплати безробітним.

Про це у своєму блозі пише політолог Віктор Таран.

Він зазначає, на початку карантину уряд Шмигаль-Зеленського пообіцяло допомогти всім безробітним. Ну, обіцяти - це одне, а фінансова реальність - це трошки інше. Важливо не забувати, «Бюджетом-2020» на допомогу безробітним було передбачено 14,4 млрд грн. Ці кошти мали надходити до Фонду соціального страхування з оподаткування наших зарплат, так званий єдиний соціальний внесок. На жаль, прогнози надходжень зазнали краху. За перший квартал 2020 вони становили всього 6,5%. Замість запланованих 13%. А за квітень вони взагалі впали - на 3,8%. Падіння логічне, уряд на час карантину надало право не платити ЄСВ за березень-квітень окремим ФОПам + зменшення економічної активності по країні. Уряд бачило цю ситуацію, але замість того, щоб думати, де брати кошти на покриття діючих витрат, займалося демагогією. У підсумку, станом сьогодні коштів на виплати немає. Ситуацію ускладнює непрогнозоване досі збільшення динаміки кількості безробітних, а отже, коштів треба більше, ніж передбачалося Бюджетом-2020.

Читайте такожПенсіонерам, які не потрапили під травневу індексацію, доплатять пізніше

За словами політолога, бюджетна дефіцитна математика на сьогодні наступна. Якщо кількість безробітних до кінця року не збільшиться, дефіцит Фонду складе 1,7 млрд грн. Якщо збільшиться - дефіцит складе не менше 3 млрд грн. і його потрібно буде якось покривати, а грошей немає.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин