загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пів мільйона українців померли, і їхні паї забрала держава, – Держгеокадастр

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Близько 500 тисяч громадян України, які не мали спадкоємців, вже померли, а їхні землі під мораторієм продажу фактично дісталися державі.

За підрахунками Держстату, за останні 20 років (2000-2019) в Україні померли близько 1,5 мільйона осіб, які мали сільськогосподарську землю під мораторієм продажу. З них 500 тисяч не мали спадкоємців, сказав голова Державного геокадастру Денис Башлик.

Що відбувається з невитребуваними паями?

Якщо громадянин України помер, а його пай залишився невитребуваним, то держава проводить безоплатну приватизацію і аукціон, пояснює Башлик. У такому випадку спадкоємці потенційного власника землі нічого не отримують.

Читайте такожЗеленський підписав закон про ринок землі в Україні: що це значить

Керівник організації "Центр розвитку земельних правовідносин в Україні" Леонід Корейба додає, що загалом всі громадяни України повинні вирішити питання своїх невитребуваних паїв до 2024 року. Мова йде про майже 2 мільйона гектарів сільськогосподарської землі, яка перейде у комунальну власність, якщо претенденти на паї не зможуть або не встигнуть оформити свої наділи належним чином.

Чи зміниться ціна на землю?

Голова Державного геокадастру вважає, що закон про ринок земля, який ухвалила Верховна Рада і підписав президент України Володимир Зеленський, стане стимулом для зростання вартості оренди угідь.

На думку Башлика, ціна оренди державних земель зростатиме щороку на 10-15%, що в грошовому еквіваленті становитиме 4-5 тисяч гривень за гектар.

Як погоджуватимуть земельні документи?

З 1 травня 2020 року в Україні набула чинності постанова Кабінету міністрів №208 про екстериторіальність погодження проектів землеустрою. Це означає, що погодження всіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру України відбуватиметься за принципом екстериторіальності.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин