загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Від чого залежить розмір пенсії: важливий стаж або зарплата

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Потрібно знати, від чого залежить розмір майбутньої пенсії - від заробітної плати чи стажу.

В Україні на розмір пенсії більше впливає заробітна плата пенсіонера, а не 40-річний стаж.

Як пояснили фахівці, у кожного пенсіонера після індексації буде свій індивідуальний результат перерахунку. Перше, від чого залежить розмір пенсії, це заробітна плата, на підставі якої розраховували розмір пенсійної виплати.

На стаж звертають увагу в останню чергу

Важливо знати, що на стаж звертають увагу в останню чергу. Фахівці з ПФУ повідомляють, що при великому стажі, але при маленькій зарплаті розраховувати на велику пенсію не варто. 

Читайте такожДефіцит ПФ нікуди не зникне - економіст

“Розмір пенсії в першу чергу залежить від розміру заробітної плати, на підставі якої її рахували, а меншою мірою – від стажу. Тобто при великому стажі і одночасно низькій заробітній платі пенсія апріорі не буде високою”, - кажуть в ПФУ.

У кого виростуть пенсії

У травні була проведена індексація пенсії. Почали індексувати виплати 4 травня. Відсоток підвищення пенсійних виплат для українців склав 11%. Підвищення чекає 8,4 млн пенсіонерів. До 2100 гривень підвищать мінімальний розмір пенсії тим українцям, страховий стаж яких становить 30 років у жінок і 35 років у чоловіків.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин