загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Раді пропонують підняти прожитковий мінімум удвічі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проект закону про підвищення прожиткового мінімуму поданий на розгляд у Раду.

У Верховній Раді зареєстрований проект рекомендацій щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні. Зокрема, голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова пропонує підвищити прожитковий мінімум для працездатних громадян до мінімальної зарплати. При цьому неоподатковуваний мінімум також хочуть підняти до рівня нового прожиткового мінімуму.

В даний час загальний прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становить 2027 грн. При цьому для дітей до 6 років цей показник знаходиться на рівні 1779 грн, для дітей від 6 до 18 років - 2218, для дорослих - 2102 грн, а для пенсіонерів - 1638 грн.

У разі прийняття проекту закону, прожитковий мінімум для працездатних громадян збільшиться більш ніж у два рази - до 4723 грн.

На сьогодні прожитковий мінімум прив'язаний до інших виплат, таких як розмір пенсій, аліментів, штрафів тощо.

Для порівняння, мінімальний рівень прожиткового мінімуму на сьогодні встановлено в Іспанії та Італії - 645 євро та 855 євро. В Австрії, Бельгії, Фінляндії, Великій Британії та інших європейських країнах прожитковий мінімум становить понад 1000 євро.

Читайте такожДефіцит ПФ нікуди не зникне - економіст

Раніше Кабмін схвалив законопроект, який скасовує прив'язку прожиткового мінімуму до зарплати та інших виплат.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

До списку новин