загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Друге життя старого посуду: цікаві й надихаючі ідеї

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Є багато причин, за якими посуд виходить з ужитку. Особливо прикро, коли улюблений посуд розбивається або ламається. Ваза, чашка, тарілка або більш габаритні речі, такі як чайничок для заварки або блюдо для подачі закусок - усе це шкода викидати, а використовувати за призначенням уже не можна.

Звичайно, увесь старий посуд можна відвезти на дачу. А можна залишити вдома, змінивши їхній зовнішній вигляд і, можливо, призначення. Навіть із битого посуду можна створити багато унікальних і стильних речей, які прикрасять інтер'єр вашої оселі або стануть приємним подарунком друзям.

Старий або розбитий посуд можна використовувати для декорування майже будь-яких побутових дрібниць для дому. Усе що знадобиться - це трохи фантазії, терпіння, і вільний час.

Домашній сад

Найпростіший спосіб використання битого посуду - у якості дренажу для рослин під час посадки квітів. Для цього потрібно дрібні уламки посуду покласти на дно горщика.

Якщо від чашки або піали відколовся лише невеликий шматочок, можна акуратно приклеїти його на місце - і подарувати посуду друге життя в якості декоративного горщика для невеликої кімнатної рослини. Головне - не забудьте просвердлити в днищі дренажний отвір і підставити блюдце для зайвої води. Це виглядає дуже мило, затишно.


Методом мозаїки можна декорувати квіткові горщики і вази. Розташовувати шматочки можна хаотично або робити чіткі малюнки. Це більш складна робота, але трохи терпіння і ви створите неповторний горщик або вазу.


Підсвічник із чашок і блюдець

Щоби створити кілька оригінальних свічників, навіть не обов'язково використовувати будь-який додатковий декор.


Зробити такий аксесуар зовсім нескладно:

- Придбайте звичайну свічку.
- Поламайте її на кілька частин, акуратно витягніть гніт, а віск розтопіть на водяній бані.
- Закріпіть один кінець гніту на дні чашки декількома краплями воску, а інший злегка натягніть (можна прив'язати до олівця й покласти його зверху чашки).
- Акуратно влийте розтоплений віск у вашу чашку, дайте застигнути, відріжте зайву частину гніту.

Можна зробити більш складний свічник, з'єднавши чашки разом у кілька рівнів.

Для цього потрібні будь-який посуд - чашки, блюдця, чайники, бажано, які поєднуються між собою, клейовий пістолет, свічки. Коли будете добирати посуд для композиції, продумайте конструкцію або намалюйте на папері. Вона має бути стійкою.


Можна прикрасити свічник тканиною, стрічками й різнокольоровими гудзиками.

Прикраси

Зі шматочків розбитого посуду можна зробити чудові прикраси! Наприклад, використовуючи їх у якості кабошонів, обплетених бісером та намистинками, або з’єднуючи ювелірним дротом. Оформити кулон можна ланцюжком або тасьмою.


Важливо! Необхідно відшліфувати гострі краї шматочків.

Рама для дзеркала і фото

Зібрати шматочки кількох розбитих тарілок і чашок - і створити своїми руками стильну раму для дзеркала і фотографій? Чому б і ні! Можна на викласти з черепків абстрактний візерунок або навіть щось більш складне.

Для роботи використовуйте клей, який підходить для кераміки, різні мастики й сухі суміші.

Підставка для зберігання прикрас, косметики та інших дрібничок

З кухля, у якого відбилася ручка, може вийти чудова підставка для різних речей. Якщо чашка була красива, можна просто відшліфувати місце відламаної ручки і відразу починати використовувати реанімований посуд у якості підставки для зберігання зубних щіток, пензликів, косметики, олівців. Якщо хочеться чогось більш оригінального, тоді декор і оформлення можна придумати і зробити самостійно. У такий спосіб, замість звичайної підставки для зберігання дрібничок вийде оригінальна ваза.

Підставку для прикрас можна зробити у вигляді багаторівневої таці, зробленої з тарлок. Нехай перший рівень буде ширше, а в ролі останнього буде глибока чашка.

Годинник

Можна дати друге життя розбитій тарілці в якості циферблата годинника. Такий декор стане не тільки оригінальним, але і вельми функціональним доповненням до вашого інтер'єру. Для цього буде потрібен годинниковий механізм і стрілки від старого годинника.

Панно й картини в техніці мозаїки

Можна реалізувати свій творчий потенціал і спробуйте викласти зі шматочків старих чашок і тарілок стильне настінне панно або картину.

Поради:

- Вибирайте відповідні за розміром, кольором і фактурою шматки.
- Основа панно або картини має бути зачищена і знежирена.
- Перед початком роботи намалюйте шаблон або ескіз і розфарбуйте його з урахуванням наявного у вас матеріалу.

Можна комбінувати матеріали, основу панно можна зробити зі старої плитки, а саму картину з битого посуду.


Особливо красиво виглядають картини з використанням опуклих і увігнутих шматочків кухлів, які створюють об'ємність. Так виготовляються картини з букетами квітів.

Декорування меблів

Якщо ви розбили відразу кілька предметів з улюбленого сервізу, можна оновити старий комод, стіл, етажерку і стільці, оформивши поверхню власноруч викладеною мозаїкою.


Незвичайні світильники

Можна зробити настільну лампа й люстру із залишків сервіз.

Якщо трохи розбилися або деформувалися чашки або чайник для заварювання чаю, не варто поспішати до смітника. Краще рішення - використовувати старий посуд у якості дизайнерського плафона для своєї люстри або настільної лампи.

Для виготовлення більш складної настільної лампи нам потрібно: залишки сервізів або порізнений посуд (чашки, блюдця, чайник); абажур для лампи, цоколь, провід із вимикачем і виделкою; порожнистий (з отвором всередині) металевий стрижень із різьбленням, його довжина має дорівнювати висоті конструкції з посуду + висота абажура + 1 см; дриль, діамантове свердло; гумові прокладки-кільця, металеві шайби. Підставкою ніжки лампи обов'язково повинно бути перевернуте блюдце - це запорука стійкості.

Обов'язково закріплюйте на стрижні кожен елемент.

Декорування стін

Не поспішайте викидати уламки посуду — їх можна використовувати як елемент декору на стінах. Замість плитки.

Наприклад, залишками битого посуду можете викласти робочу зону кухні. Тут фантазії немає меж. Уламки різної величини й кольору підбираються за розмірами й закріплюються за допомогою плиткового клею. Можна навіть створити певний орнамент. Розбитий посуд не гірше звичайної плитки буде захищати стіну від забруднень.


Якщо залишилися тарілки з різних сервізів і блюдця різного розміру, то можна оформити колаж, красиво розташувавши їх у цікавій композиції на стіні.


Оформлення фасаду

Великі шматки посуду можна використовувати в оформленні фасаду, фундаменту і стін на дачній ділянці. Поверхні покривають розчином і вдавлюють у нього залишки посуду. Комбінування різних матеріалів дає просто приголомшливий ефект. Додатково можна використовувати камінь, залишки плитки й бите скло.

Прикраси для квітників

Можна використовувати старий або надбитий посуд для оформлення квітників і клумб.

Найпростіше — зробити огорожу для клумби з вкопаних у землю тарілок, яка прослужить досить довго.

Також зі старого посуду можна спробувати зробити садові вироби, які будуть доповнювати ландшафтний дизайн вашої ділянки біля будинку.

Увага!
Щоб отримати хороший матеріал для мозаїки, необхідно розбити молотком увесь посуд, який прийшов у непридатність.
Якщо потрібні шматочки певної форми, можна нарізати їх склорізом або спеціальним різаком.
Дотримуйтеся правил безпеки, посуд загортайте в тканину й тільки після цього розбивайте. Використовуйте рукавички й захисні окуляри.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

До списку новин